dr Ajla Pidro – specijalista za očne bolesti

dr Ajla Pidro
dr Ajla Pidro

Prije nešto više od 2 mjeseca pokrenuta je fb stranica na kojoj možete pratiti rad jedne specijalistice za očne bolesti, dr Ajle Pidro. Stranca na zabavan način približava svakodnevna dešavanja u ambulanti jednog oftalmologa, rad s pacijentima i kroz to daje savjete za održavanje zdravlja vaših očiju.

Ako imate dileme možete postaviti pitanja, zatražiti savjet ili jednostavno poslušati neke od savjeta koji se već nude. Link za stranicu: https://www.facebook.com/drAjla ili ukucajte Dr Ajla Pidro u tražilicu na Facebooku ili Instagramu.

Pozdravni post posjetiteljima stranice možete pročitati i sada.

“ Pozdrav svima koji ste našli put do moje stranice.

Ja sam Ajla, specijalista sam oftalmologije i svakodnevno se bavim pregledima i liječenjem očnih oboljenja. Ono što najviše i najradije radim jesu slučajevi koji imaju promjene na stražnjem dijelu oka (retini ili mrežnici). Kroz rad sam shvatila da pacijenti i ljudi koji su uz njih nisu dovoljno informirani o radu oftalmologa i bolestima oka – ustvari jako često nas pomiješaju sa optometristima (ekipom koja određuje i izrađuje naočale).

I da, mogu vam napisati i recept za naočale i provjeriti dioptriju, ali oftalmologija je mnogo više od toga. Na ovaj način vam želim približiti svoj poziv i svoju svakodnevicu, kako vam bolesti oka i očni pregled ne bi bili tako strašni i nepoznati!

Sav sadržaj stranice, iako pisan od strane specijaliste oftalmologa, nije stručnog karaktera! Nadam se da ćete uživati!

Vaša, Ajla”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.