Liječenje depresije prirodnim putem

Depresija
Depresija
Depresija
Depresija

Sve više ljudi pati od depresije i dok na tržištu ima dosta lijekova koji se koriste za smanjivanje njenih simptoma postoje i oni prirodni načini koji su jednako djelotvorni.

Terapija svjetlom

Ova vrsta terapije može popraviti raspoloženje osoba koje pate od sezonskog afektivnog poremećaja. Ovo stanje dovodi do lošijeg raspoloženja tokom određenh perioda u godini – naročito zimi.

Masaža

Masaža kao terapija protiv depresije nije dovoljno istražena ali jedna studija tvrdi da ona može imati “potencijalno značajne efekte” u smanjivanju depresije i anksioznosti.

Suplementi

Razni biljni dodaci ishrani mogu pomoći u liječenju depresije. Omega 3 i vitam D mogu biti naročito efektni. Čaj od matičnjaka često se upotrebljava kao okrjepa u stresnim situacijama, kod depresivnih stanja, a pomaže i kod neredovitih menstruacija uzrokovanih stresom, te kod glavobolja uzrokovanih nervozom ili povraćanja na živčanoj osnovi.

Razgovor

Terapija kod psihologa ili psihijatra je vrlo koristan način za ozdravljenje. Neka vam ljekar opšte prakse predloži neki vid razgovora sa stručnjakom i vidite da li vam odgovara.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.