Debljina mu uništila život

Kit Martin
Kit Martin
Kit Martin
Kit Martin

Britanac, koji za doručak pojede 8 hot-dogova, težak 358 kilograma proglašen je za najdebljeg čovjeka na svijetu.

Kit Martin sa nevjerovatnih 358 kilograma potpuno je vezan za svoj krevet, a za njegovo funkcionisanje zaduženo je 18 bolničara, uključujući medicinske sestre i doktore. 8 medicinskih radnika u svakom trenutku mora biti prisutno pored Martina, kako bi ga podigli na posebno ojačano vozilo, i tako obezbjedili njegov prevoz do bolnice na redovne preglede kojima se prati njegovo zdravlje.

Posjete bolnici radi redovnih pregleda jedini su povodi radi kojih je ovaj Britanac napuštao svoj krevet. Tri puta nedeljno posjećuju ga 4 medicinske sestre kako bi ga okupale i pratile njegovo zdravlje koje je ozbiljno ugojeno velikom težinom koja pritiska njegove unutrašnje organe i otežava rad srca.

Ljekari smatraju da je potrebno da Kit izgubi skoro polovinu svoje težine kako bi uopšte mogao da se nađe na listi kandidata za podvezivanje želuca, što bi mu omogućilo dalje mršavljenje.

Martin je u dokumentarnom filmu snimanom za Channel 5 izjavio da nema namjeru da smrša i da je gojaznost podstakla smrt njegove majke dok je bio tinejdžer.

Izvor: B92

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.