Rak skoro nepoznata bolest u Kamerunu

Rak skoro nepoznata bolest u Kamerunu
Rak skoro nepoznata bolest u Kamerunu
Rak skoro nepoznata bolest u Kamerunu
Rak skoro nepoznata bolest u Kamerunu

U nekim dijeliovima svijeta jednostavno nema dijabetesa, raka, depresije. Tajna se krije u genima, životnom stilu i određenom načinu ishrane.

Postoje mjesta gdje su neke bolesti rjeđe u odnosu na ostale dijelove svijeta. Bez obzira na područje na kojem živite, možete preuzeti navike najzdravijih ljudi na svijetu kako biste sačuvali svoje zdravlje. Mnoga od ovih plemena se ne mogu pohvaliti ekonomskim i socijalnim napretkom, mnogima prijeti izumiranje, ali jednostavno ne znaju za neke bolesti.

Rak

Najpodmuklija bolest rak skoro da ne postoji u Kamerunu u Africi. Bolesti probavnog trakta, uključujući i rak debelog crijeva, su jako rijetki, tvrde stručnjaci.

Ljekari dobro zdravlje stanovnika Kameruna objašnjavaju ishranom koja je bogata biljnim vlaknima uz minimalne količine mesa. U svijetu bi se spriječilo više od 64.000 slučajeva raka ako bismo jeli manje crvenog mesa, a više vlakana, tvrde neka istraživanja.

Stanovnici Kameruna imaju manji rizik i od nastanka kardiovaskularnih bolesti, infekcija i bolesti respiratornog sustava, za šta su zaslužna vlakna iz cjelovitih žitarica kao što su ječam, heljda, zob, raž, integralni pirinač. Njihova ishrana je bogata probioticima koji poboljšavaju zdravlje crijeva.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.