Prva operacija urođenog nedostatka šarenice

Operacija urođenog nedostatka šarenice oka
Operacija urođenog nedostatka šarenice oka
Operacija urođenog nedostatka šarenice oka
Operacija urođenog nedostatka šarenice oka

Univerzitetski klinički centar Tuzla još jednim operativnim zahvatom napravio je iskorak u unapređenju BiH medicine. Tim Klinike za očne bolesti uspješno je uradio složenu operaciju urođenog nedostatka šarenice oka. Operativni zahvat izvršen je nad šestogodišnjim pacijentom.

Pacijent je, osim urođenog nedostatka šarenice oka, imao i zamućenje leće. Na ovaj način riješili smo mu problem urođenog nedostatka šarenice oka i katarakte i omogućili normalan razvoj vida – kazao je dr. Jasmin Zvorničanin, jedan od članova tima koji je obavio operativni zahvat.

Osim znatno bolje vidne funkcije, operativnim zahvatom na oku kod dječaka postignut je i maksimalni estetski efekt. Prema riječima ljekara Zvorničanina, rezultat operacije je i eliminacija smetnje s vidom pri jakom svjetlu kod pacijenta, a operirano oko se apsolutno ne razlikuje od zdravih očiju druge djece.

Vrhunski tim ljekara

U timu koji je obavio operativni zahvat bili su dr. Vahid Jusufović, dr. Jasmin Zvorničanin, dr. Zlatko Mušanović, dr. Allen Popović Beganović te instrumentari Danica Džambić, Senad Mandžukić, Sanela Zečević, Edin Altumbabić i Selma Džombić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.