Dijeta s gljivama

Dijeta s gljivama
Dijeta s gljivama
Dijeta s gljivama
Dijeta s gljivama

Dijeta koja potječe iz Velike Britanije, a postala je veoma popularna u Hollywoodu, naziva se još i M-Plan, a zahvaljujući njoj već su smršavile Kelly Osbourne i Katy Perry.

Ova dijeta omogućava da smanjite obim struka, bedara i nadlaktica, dok vaše grudi ostaju netaknute. Kako to postići? Zamjenom redovnog obroka, poput ručka ili večere, jelom u kojem gljive zauzimaju najvažnije mjesto. Tako se treba hraniti 14 dana.

Ipak, eksperti su skeptični.

“Riječ je jednostavno o prehrani s niskim unosom kalorija”, objašnjava dijetetičarka Tanya Zuckerbrot za ABC News. “Sigurna sam da ćete tako izgubiti na kilaži, ali je činjenica da ne postoji hrana čijim konzumiranjem ćete smršaviti na ciljanim dijelovima tijela. Svejedno je jesu li to gljive ili odrezak, zakoni termodinamike diktiraju gubitak kilograma, dakle, ako unosite manje kalorija smršavit ćete i nemoguće je da će se to desiti svuda, osim na grudima”.

Ipak, gljive su sjajna hrana.

“Jedna čaša gljiva ima samo 25 kalorija i dva grama vlakana. One su također odličan izvor kalija. Jedna čaša sadrži više kalija nego banana ili čaša soka od narandže”, dodaje Zuckerbrot.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.