Antibiotik lijek protiv raka!!!

Antibiotik lijek protiv raka
Antibiotik lijek protiv raka

Naizgled obična obiteljska večera se pretvorila u revolucionarno otkriće kada je Michael Lisanti pitao svoju kćerku kako bi ona izliječila rak. Kamila je odgovorila da bi popila neki antibiotik, isto kao kada ima upalu grla.

Njezini roditelji, znanstvenici koji pokušavaju pronaći lijek protiv ove opake bolesti, u početku su bili skeptični, ali su ipak testirali teoriju svoje kćerke u laboratoriju Sveučilišta u Manchesteru.

Ispostavilo se da nekoliko vrlo zastupljenih antibiotika uspješno ubija većinu opasnih kancerogenih stanica.

Antibiotik koji liječi rak

Naime, neki antibiotici zaustavljaju stanice da proizvode mitohondrije, male prostore koji ih opskrbljuju energijom, a dokazano je da kancerogene matične stanice imaju veliki broj mitohondrija i samim tim omogućuju tumoru rast.

Ovo otkriće je ukazalo na rezultate ranije provedenih istraživanja kojima je dokazano da su pacijenti koji boluju od raka pluća živjeli duže nakon što im se u terapiju uvrstio i antibiotik.

Profesor Lisanti je izjavio da bi antibiotici mogli biti ne tako skup i korisan tretman protiv raka.

Njemu su za daljnja istraživanja na ljudima neophodna sredstva i ako se pokaže da su antibiotici zaista dobri u borbi protiv raka, kasnije bi se mogli koristiti i kao prvencija samog nastanka ove bolesti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.