Zaštitite srce omega 3 masnim kiselinama

Omega 3 masne kiseline
Omega 3 masne kiseline
Omega 3 masne kiseline
Omega 3 masne kiseline

Ispitanici s najvišim razinama omega 3 masnih kiselina su imali čak 30% manju vjerovatnost od razvitka srčane aritmije. Omega 3 masne kiseline se nalaze u hrani kao što su riba, jaja ili orasi, a također ih možete uzimati kao dodatak prehrani u obliku kapsula.

“30% manji rizik od nastanka srčane aritmije je prilično velik učinak”, izjavio je dr. Dariusha Mozaffariana.

Neke prethodne studije su pokazale da ljudi, koji češće jedu ribu, imaju manji rizik od nastanka srčane aritmije, ali naučnici nisu uspjeli zaključiti da su za to zaslužne omega 3 masne kiseline.

Postoje 3 vrste masnih kiselina, koje nazivamo omega 3, a to su DHA (dokosaheksaenoična kiselina), ALFA (alfa – linolenska kiselina) i EPA (eikosapentaenična kiselina). One su neophodne za naše zdravlje, tijelo ih ne može proizvesti samo, stoga je ključno da ih unosimo putem prehrane.

Znanstvenici su utvrdili da visoka razina DHA smanjuje rizik srčane aritmije, dok EPA i DPA nisu povezane sa smanjenim rizikom.

Rezultati istraživanja su dovoljno obećavajući kako bi se opravdalo daljnje istraživanje i eksperimentiranje omega 3 masnih kiselina.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.