Donacija Farmavite za hokejaške Zmajeve

Neofen plus gel
Neofen plus gel

Hokejaška reprezentacija BiH će u aprilu prvi put u svojoj historiji učestvovati na Svjetskom prvenstvu, u trećoj diviziji.

No, kako leda neće biti od marta, hokejaški Zmajevi će biti primorani da obavljaju svoje treninge van naše zemlje, što dovodi do dodatnih finansijskih izdataka. Stoga se Hokejaški savez odlučio zahvaliti kompaniji Farmavita iz Sarajeva na doniranim farmaceutskim proizvodima, prijeko potrebnim za normalan rad tima.

Sabahudin Zujo
Sabahudin Zujo

“To je ustvari jedna skromna donacija, jer što se nas tiče, mi smo uvijek spremni dati mnogo više i pružiti potporu sportu. Hokej se u našoj zemlji još uvijek razvija, stoga želimo da pomognemo u njegovoj promociji”, kaže generalni direktor Farmavite, Sabahudin Žujo.

To je strašno velika stvar za našu reprezentaciju, da su sponzori prepoznali značaj našeg rada. Farmavita nam je donirala proizvode koji će nam pomoći u sanaciji određenih povreda koje bi se mogle desiti na Svjetskom prvenstvu. Korištenje gelova, raznih sprejeva pomoći će da se naši igrači što prije vrate na teren, pogotovo ako utakmice igraju svaki dan”, kaže Davor Arslanagić, oficijelni fizioterapeut Hokejaškog saveza još od njegovog osnutka.

Izabranici Anthonyja Londona su ponosni što će ove godine predstavljati BiH na jednom svjetskom takmičenju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.