Sami provjerite kvalitet sperme

YO uredjaj za testiranje kvaliteta sperme
YO uredjaj za testiranje kvaliteta sperme

Yo je uređaj koji analizira kvalitet sperme, a radi tako što se poveže sa mobilnim telefonom.

Princip rada

Aparat utvrđuje koliko imate spermatozoida i da li se pomjeraju. Yo uređaj košta 50 dolara i sastoji se od dvije posude za spermu, malu pipetu, slajd na koji se stavlja uzorak sperme i aparat koji se kači na mobilni telefon.

Spermu stavljate u posudu, pipetom uzimate uzorak i stavljate ga na crvenu tačku na slajdu. Uređaj prikačite za telefon i u njega ubacite slajd i na telefonu će biti prikazan video spermatozoida i brzina njihovog pomjeranja.

Sperma

Sperma (od grčke riječi σπέρμα, spérma, što znači sjeme) ili ejakulat (od latinske riječi eiaculari: izbaciti, odnosno eiaculatum: ono što je izbačeno) mutna je mliječnobijela do blijedožuta tekućina koja se pod određenim uvjetima izbacuje iz sjemenih puteva, a sastoji se od spermija, sekreta spolnih žlijezda i sekreta epididimisa.

U pravilu se izbacuje kroz vanjski otvor mokraćne cijevi, a rjeđe u mokraćni mjehur. Izbacuje se najčešće za vrijeme spolnog odnosa. No i u snu može doći do ejakulacije sperme, (polucije), obično kada snovi imaju seksualni sadržaj.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.