Domu zdravlja Hadžići doniran UZ aparat

Domu zdravlja Hadžići doniran UZ aparat dr Nedžad Karić
Domu zdravlja Hadžići doniran UZ aparat dr Nedžad Karić

U prostorijama Doma zdravlja Hadžići danas je potpisan ugovor o darivanju dijagnostičnog ultrazvučnog aparata vrijednog 48.000 KM, saopćila je Općina Hadžići.

Potpisan ugovor

Ugovor su potpisali Općinski načelnik Hamdo Ejubović, direktor Hoše Komerca Izet Bozalija kao donatori i predstavnik Doma zdravlja doktor Fikret Ramić.

“U Dom zdravlja danas je stigao prvi moderni ultrazvučni aparat. Ranije je Japanska ambasada donirala sličan aparat Zavodu za zaštitu žena i materinstva. Zahvaljujući Općini Hadžići i firmi ‘Hoše Komerc’ na čelu sa direktorom Izetom Bozalijom dodjeljujemo aparat za ultrazvučnu dijagnostiku.

Riječ je o najmodernijoj opremi, jedan takav ima još u Tuzli, a njegovim nadograđivanjem može se preuzeti i funkcija mamografa u dijagnosticiranju raka dojke i drugih teških bolesti. Iako ovo nije u nadležnosti Općine Hadžići, mi činimo sve što možemo kako bi podigli kvalitetu života naših građana. Radimo na unaprjeđenju školstva, zdravstva, saobraćaja i mnogih drugih segmenata”, kazao je načelnik Ejubović u svom obraćanju.

“Drago mi je što svoje dobro mogu podijeliti sa svojim narodom, a posebno mi je drago što se radi o aparatu za dijagnostiku, koji će na vrijeme otkrivati i sprječavati neželjene posljedice našim građanima. Posebno je bitno što se ovaj aparat može nadograđivati i koristiti za dijagnosticiranje raka dojke. U idućoj godini u saradnji sa Općinom finansirat ćemo softversku nadogradnju ove opreme”, kazao je direktor “Hoše Komerc” d.o.o. Izet Bozalija.

Ovom događaju dodjele ultrazvučnog aparata i unapređenju zdravlja na području općine Hadžići prisustvovali su spec. porodične medicine dr Nedžad Karić kao i drugi uposlenici DZ Hadžići,.

Doniranje ultrazvučnog aparata dio je programa obilježavanja Dana nezavisnosti BiH i Dana Općine Hadžići.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.