Vježbe za Vaša leđa

Vježbe za leđa
Vježbe za leđa

VJEŽBE ZA SLABINSKI DIO KRALJEŽNICE

U početku vježbe treba izvoditi 3-5 puta i postepeno povećavati za 1 put dok ne dođete do 10 ponavljanja. Možete ponoviti više ciklusa sa pauzama.

Svaki od položaja zadržite po 3 sekunde a odmorite po 5 sekundi.

Vježbe započnite na sljedeći način: lezite na leđa sa nogama savijenim u kukovima i koljenima.

A. Ruke ispružite iznad glave, ali ne do kraja, tako da se križa ne odižu od podloge.

B. Podignite glavu i ramena od podloge. Prstima dotaknite koljena, zategnite stopala i pritisnite križa od podlogu. Zadržite i vrtite se u početni položaj.

C. Privucite nogu pod pravim uglom prema prsima, a suprotnom rukom pritišćite nogu od sebe, bez pomaka noge. Stopalo zategnite, zadržite 3 sekunde i vratite se u početni položaj. Isto ponovite sa suprotnom stranom.

D. Privucite nogu prsima, obuhvatite je rukama i zategnite stopalo. Zadržite i vratite u početni položaj. Isto uradite sa suprotnom nogom.

E. Isprepletite prste u zatiljku i pokušajte spojiti lakat sa suprotnim koljenom. Zategnite stopalo a pogled usmjerite prema laktu koji je na podlozi. Zadržite i vratite se u početni položaj, a isto ponoviti sa suprotnom rukom i nogom.

F. Laktove stavite u visini ramena pod pravim uglom na podlogu, a savijene noge istegnite u jednu, a zatim u drugu stranu. Pazite da vam se ramena ne odižu od podloge.

G. Zategnite obje ruke i noge po podlozi, zadržite 3 sekunde i vratite se u početni položaj.

H. Istovremeno podižite ruku i suprotnu nogu. Zadržite i vratite u početni položaj, a sve ponoviti sa suprotnom rukom i nogom.

4 Trackbacks / Pingbacks

  1. IŠIJAS – SIMPTOMI, LIJEČENJE I TERAPIJA « odzdoa
  2. BOL U LEĐIMA: Bolovi u vratu i križima « odzdoa
  3. Odzdoa
  4. Odzdoa

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.