Ališan Omerbašić

Humanitarna akcija
Humanitarna akcija
Humanitarna akcija
Humanitarna akcija
18.04.2011 godine

Humanitarna akcija uspjela: Ališan Omerbašić otputovao na liječenje u Njemačku zahvaljujući ljudima dobre volje. Sanela Jenkins je preko svoje Fondacije donirala 10.000 eura.

15.04.2011 godine

Ališanu Omerbašiću, 3,5-mjesečnoj bebi iz Sarajeva, je hitno potrebna novčana pomoć kako bi mogao nastaviti liječenje na klinici u Minhenu. Mali Ališan je nakon operacije na Dječijoj hirurgiju u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu obolio od sepse, nakon čega se njegovo zdravstveno stanje zakomplikovalo.

“On je imao operaciju tokom koje su mu trebali ugraditi stent između bubrega i mokraćnog mjehura, jer je imao suženje tog kanala. Operacija nažalost nije uspjela, a Ališan je poslije imao temperaturu, da bi nakon dva dana bilo ustanovljeno da je dobio i sepsu. Moj sin se sada nalazi na Pedijatrijskoj klinici, gdje doktori čine sve što je u njihovoj moći”, rekao nam je otac ove bebe, Omer Omerbašić.

Zbog sepse su kod dječaka nastale brojne komplikacije, kao što je odumiranje tkiva na pojedinim dijelovima tijela, a doktori su već odstranili dio tkiva na njegovom nosu. Ugroženi su mu i prstići na rukama i nogama. Ukoliko bi beba ostala na liječenju u BiH, najvjerovatnije bi mu morali amputirati prstiće, dok bi se to izbjeglo liječenjem u Minhenu, tvrde doktori u tamošnjoj klinici Schwabing.

Koliki će biti troškovi liječenja, još uvijek se ne može pouzdano reći, a iz Minhena su poslali predračun porodici od 17.400 eura.

“U tu cijenu nisu uračunati lijekovi, niti neki dodatni troškovi kojih će biti. Iz Minhena smo dobili zeleno svjetlo i u ponedjeljak vodimo Ališana na liječenje tamo”, rekao je njegov otac za naš portal.

Od danas je otvoren i punkt za prikupljanje pomoći za malog Ališana u Centru za mlade “Youth House” na Čengić Vili, ulica Džemala Bijedića bb.

Novac za liječenje Ališana Omerbašića možete uplatiti na slijedeće račune u Raiffeisen banci:

SVRHA UPLATE: UPLATA ZA ALIŠANA OMERBAŠIĆA
ŠTEDNI RAČUN BR: 09001109919 (za uplate u KM)
ŠTEDNI RAČUN BR: 19000776350 (za uplate u EUR)

Račun za uplate iz inostranstva:

BENEFICIARY BANK: RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA
SWIFT CODE: RZBABA2S
ADDRESS: ZMAJA OD BOSNE BB, 71 000 SARAJEVO

DETAILS OF BENEFICIARY:
IBAN: BA3916120000025169180
FULL BENEFICIARY NAME: ALISAN OMERBASIC
FULL BENEFICIARY ADDRESS: GRADA KALGARIJA 10, SARAJEVO
BOSNIA AND HERZEGOVINA

Ališan Omerbašić otputovao na liječenje u Njemačku

4 Comments

  1. Nije mi jasno dali su to lekari ili kasapini operisali to jadno dete,moja kerka a i sin su prosli takvu operaciju bez imalo ostecenja. Ovu stetu bi trebala drzava da plati jer je njihova greska i detetu da plate ogromnu ostetu!!!1

  2. Svakom od nas nije problem da izdvoji po par KM…al mi nije jasno da drzava i njene institucije nisu u stanju da pod hitnom postupuku izmjeste na dalje lijecenje…A bilo bi lijepo da ljekari koji su opeririali djete da on odreknu svojih placa…i da snose vecinu troskova

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.