Zaboravite na prehladu i gripu

COLDSTOP
COLDSTOP
COLDSTOP
COLDSTOP

Prehlada i gripa su najčešća oboljenja koja zahvataju populaciju. Dijele neke od istih simptoma (kihanje, kašalj, upaljeno grlo), ali su uzrokovane različitim virusima. Gripa može biti mnogo ozbiljnija od prehlade.

COLDSTOP je namijenjen za brzo olakšanje simptoma začepljenog nosa i sinusa, glavobolje, bolova i općih simptoma prehlade, gripe ili alergije.

Kada se probudite kišući, kašljući, osjećate bol, imate groznicu, osjećate da ne možete pomaknuti ni mišić, COLDSTOP je idealno rješenje.

Simptomi prehlade

Simptomi prehlade su hunjavica, začepljen nos, kihanje, grlobolja i kašalj, ponekad i blago povišena tjelesna temperatura. Sekret iz nosa je u početku vodenast, a nakon par dana postaje zamućen. Kašalj je obično suh, ali s vremenom se može javiti iskašljaj. Simptomi se javljaju nekoliko dana nakon kontakta sa virusom, a traju od 7 do 15 dana. Primjenom COLDSTOP-a simptomi nestaju sigurno i brzo. (1,2)

Simptomi gripe

Gripa najčešće nastupa naglo, pojavom općih simptoma: povišena tjelesna temperatura (iznad 38°C) praćena zimicom i tresavicom, bolovi u mišićima i zglobovima, opća slabost, malaksalost i glavobolja. Simptomi upale disajnog sistema (grlobolja, kašalj) obično se javljaju kasnije i duže traju. Simptomi traju otprilike sedam dana, dok kašalj može potrajati i duže. COLDSTOP brzo otklanja simptome gripe smanjujući tjelesnu temperaturu, ublažava bolove i otklanja sekreciju iz nosa i sinusa. (1,2)

COLDSTOP

COLDSTOP tablete i sirup sadrže kombinaciju tri aktivne komponente (pseudoefedrin, paracetamol, hlorfenamin) koje se u djelovanju međusobno dopunjuju. Paracetamol snižava povišenu tjelesnu temperaturu i ublažava bol, pseudoefedrin smanjuje sekreciju iz nosa i sinusa i tako olakšava disanje, a hlorfenamin sprečava širenje krvnih sudova, smanjujući tako otečenost nosne sluznice i curenje iz nosa.

Primjena

 • Ublažavanje simptoma prehlade i gripe (začepljen nos, bol u sinusima, glavobolja, kihanje, povećano suzenje očiju i curenje iz nosa, povećana tjelesna temperatura.)
 • Ublažavanje i prevencija simptoma alergijskog rinitisa.

Doziranje:

 • Uobičajena doza za odrasle je jedna COLDSTOP tableta svakih četiri do šest sati.
 • Uobičajena doza za djecu od 2 do 5 godina je jedna čajna kašika COLDSTOP sirupa 3 puta dnevno.
 • Uobičajena doza za djecu starosti od 6 do 11 godina su dvije čajne kašike COLDSTOP sirupa 3 puta dnevno.

Reference:

 1. Arroll B (March 2011). “Common cold”. Clinical evidence 2011
 2. Eccles R (November 2005). “Understanding the symptoms of the common cold and influenza”. Lancet Infect Dis 5 (11): 718–25.

2 Comments

 1. Postovani,
  moj problem je slijedeci: Od prosle nedelje mi je počela prehlada. Prvo problem sa nosom, zapusen nos, taman kad sam mislila da mi je bolje počelo je grlo da me boli. Cijelo vrijeme sam osjecala konstantni kao pritisak u usima i malaksalost u tijelu.
  Uzela sam juče coldstop i osjećam se mnogo bolje i većina simptoma je nestala.

  Zanima me koliko dana mogu uzimati coldstop i da li ga mogu preventivno dati svom desetogodišnjem sinu.

  Pozdrav

 2. Postovana,
  COLDSTOP je dovoljno uzeti par dana (2-5) a za djecu je mnogo bolji COLDSTOP sirup (mogu se dati i tablete).

  Lijep pozdrav

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.