Opadanje kose

Opadanje kose
Opadanje kose

Tijekom zime često se javlja opadanje kose, ali budite mirni ako vam dnevno opadne između 40 i 50 dlaka.

Uzročnici opadanja kose

Tople, vunene kape, centralno grijanje, hladan zrak i vjetar najveći su krivci za oštećenje vaše kose zimi. Ovi uzročnici izvlače iz kose masnoću i vlagu, zato brzo nabavite sredstva za njegu korijena kose tijekom zime.

Zbog naglih promjena temperatura pri izlasku iz toplih prostorija na hladan zrak, kosa je puna statičkog elektriciteta. Lak za kosu, gel, vosak i kreme za stiliziranje pomažu da kosa zadrži svoj oblik i da frizura zimi potrajati. Potražite proizvode kao što su pjene za regeneraciju ili vrste voska koji u sebi sadrže vitamine i hranjive sastojke. Lakovi za kosu i drugi učvršćivači ne samo da održavaju volumen kose nego pomažu i u zaštiti od vlage u zraku.

Ukoliko ne želite kosu oštetite fenom potrebno je držati razdaljinu na najmanje 20 cm od glave. Frizeri preporučuju da zbog suhog zraka najmanje jednom tjedno koristite šampone koji dubinski čiste kosu od nataložene prljavštine. Ako je kosa farbana, koristite dubinske tretmane regeneracije.

Ukoliko preferirate određenu marku za njegu kose, poželjno bi bilo da i vaš šampon i omekšivač za kosu, kao i druga sredstva za njegu kose budu iste marke, jer su često i pravljeni tako da dobro funkcioniraju jedan s drugim i da se dopunjavaju.

Nešto najgore što možete učiniti vašoj kosi je da je mokru na silu češljate. Četke sa zaobljenim krajevima su najbolje za vašu kosu, a ako imate rijetku kosu trudite se da četka bude što šira i deblja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.