Omega 3 masne kiseline produžuju život

Maxi omega
Maxi omega
Maxi omega
Maxi omega

Uzimanje omega 3 masnih kiselina (Maxi Omega) može smanjiti rizik od nastanka smrti uzrokovane različitim bolestima za čak 18%, otkriva nam novo istraživanje, koje je objavljeno u časopisu American Journal of Epidemiology.

Znanstvenici su u razdoblju od 5 godina proučavali zdravlje 70000 ljudi. Pratili su njihove prehrambene navike i vrstu i količinu suplemenata koje uzimaju. Također su proučavali stopu smrtnosti.

Kada su usporedili sudionike koji su uzimali omega 3 masne kiseline (Maxi Omega) ili redovito jeli ribu sa sudionicima koji nisu uzimali suplemente i rijetko jeli ribu, došli su do zapanjujućih rezultata.

Redovita konzumacija ribe ili uzimanje suplemenata omega 3 masnih kiselina je rizik od nastanka smrti uzrokovane različitim bolestima smanjio za 18%, a rizik od nastanka smrti uzrokovane rakom za čak 23%.

Za omega 3 masne kiseline je već poznato da imaju odlično djelovanje na zdravlje cjelokupnog organizma, a ovo istraživanje potvrđuje teoriju da produljuju život.

Omega 3 masne kiseline imaju protuupalno djelovanje, a kronična upala u tijelu može uzrokovati nastanak bolesti srca i krvožilnih sustava i brojnih vrsta raka.

Najbolji način da unosite omega 3 masne kiseline je putem masne ribe, kao što su tuna, losos ili sardine. Dovoljno je nekoliko ribljih obroka mjesečno. Suplementi su praktični za osobe koje nisu ljubitelji ribe.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.