10 neobičnih savjeta za sjajan seks

Savjet za sjajan seks
Savjet za sjajan seks

Holandski naučnici su zaključili da nošenje čarapa tokom seksa olakšava postizanje orgazma. Hladnoća negativno utiče na seksualnu želju pripadnika oba pola.

Naučnici su se potrudili da ove godine dođu do rezultata koji mogu da poboljšaju seksualni život ljudi. “Cracked” je sakupio ona najzanimljivija; 10 neobičnih savjeta za sjajan seks.

10 neobičnih savjeta za sjajan seks

1. Holandski naučnici su zaključili da nošenje čarapa tokom seksa olakšava postizanje orgazma. Hladnoća negativno utiče na seksualnu želju pripadnika oba pola.

2. Znoj tokom seksa nije ništa negativno. Sastavni dio znoja je androstadienon, derivat testosterona koji ima prijatan miris i budi požudu.

3. Nekoliko studija je pokazalo da izlaganje sunčevoj svjetlosti kod muškaraca podiže nivo testosterona i da jača libido i želju za seksom. Za to je kriv vitamin D kojeg upijamo putem sunčevih zraka.

4. Kegelove vježbe jačaju mišiće na dnu karlice kod pripadnika oba pola. One pojačavaju intenzitet orgazma i erekciju kod muškaraca. Sprečavaju inkontinenciju  i slabljenje mišiča dna krlice kod žena poslije porođaja.

5. Jedno  istraživanje je pokazalo da su muškarci s većim stomakom izdržljiviji u seksu od mršavijih muškaraca, prosječno za pet minta. Tjelesna masnoća izaziva porast ženskog hormona estradiola koji odlaže seksualni vrhunac.

6. Istraživanje Univerziteta u Ročersteru je pokazalo da većinu muškaraca privlače žene u crvenom.

7. Orgazam liječi glavobolju, i onu najjaču, sjajan je lijek protiv migrene.

8. Prije no što ćete nekom pružite oralni užitak, uzmite mentol bombonu. Užitak će biti bolji.

9. Žene pokazuju negativnu reakciju prema muškarcima koji biraju parfem sličan parfemu koji koristi njihov otac, brat ili neki drugi član porodice.

To je prirodni obrambeni mehanizam našeg tijela od incesta.

10. Ljubljenje pojačava bliskot između partnera, uklanja stres i snižava holesterol.

Jedna studija je  došla i do zaključka da trajanje jedne veze zavisi od toga koliko se partneri često ljude.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.