Dijabetes ne možete izliječiti već treba naučiti živjeti s njim!!! - Zdravlje, medicina, lijecenje, zdravstveni portal
Dijabetes

Dijabetes ne možete izliječiti već treba naučiti živjeti s njim!!!

Osoba sa dijabetesom mora postati svoj ljekar, a to je moguće kroz kontinuirano usvajanje novih znanja i vještina, te njihovu svakodnevnu primjenu, kako bi se dostigla dobra regulacija  šećerne bolesti. Kazala je ovo Alma Dervišebegović iz Udruženja dijabetičara Kantona Sarajevo.

Ovo udruženje je organizovalo prvu u nizu akcije besplatnog mjerenja šećera u krvi u apoteci Pharmamed Vitez, ulica Rustempašina  broj 35.

Zahvaljući podršci načelnika Ilidže Senaida Memića koji je pokazao veliko razumijevanje u prilici smo da organizujemo ovu akciju.

 Akcija je i informativnog karaktera.

Bitno je ljudima na vrijeme otkriti bolest i pravovremeno početi s terapijom, kako ne bi došlo do kompilikacija poput gubitka vida, zatajenja bubrega, srčanih udara.

Zahvaljujemo načelniku Memiću jer nam je podržao i izdavanje časopisa Bolji život informativnu reviju za dijabetičare, izjavila je Alma Dervišbegović.

Ovaj časopis će se sa početkom školske godine djeliti i u osnovnim i srednjim školama na području naše općine, a biće  održano i edukativno predavanje u sali općine Ilidža o prevenciji bolesti i zdravog stila života.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>