Dijabetes ne možete izliječiti već treba naučiti živjeti s njim!!!

Dijabetes
Dijabetes

Osoba sa dijabetesom mora postati svoj ljekar, a to je moguće kroz kontinuirano usvajanje novih znanja i vještina, te njihovu svakodnevnu primjenu, kako bi se dostigla dobra regulacija  šećerne bolesti. Kazala je ovo Alma Dervišebegović iz Udruženja dijabetičara Kantona Sarajevo.

Ovo udruženje je organizovalo prvu u nizu akcije besplatnog mjerenja šećera u krvi u apoteci Pharmamed Vitez, ulica Rustempašina  broj 35.

Zahvaljući podršci načelnika Ilidže Senaida Memića koji je pokazao veliko razumijevanje u prilici smo da organizujemo ovu akciju.

 Akcija je i informativnog karaktera.

Bitno je ljudima na vrijeme otkriti bolest i pravovremeno početi s terapijom, kako ne bi došlo do kompilikacija poput gubitka vida, zatajenja bubrega, srčanih udara.

Zahvaljujemo načelniku Memiću jer nam je podržao i izdavanje časopisa Bolji život informativnu reviju za dijabetičare, izjavila je Alma Dervišbegović.

Ovaj časopis će se sa početkom školske godine djeliti i u osnovnim i srednjim školama na području naše općine, a biće  održano i edukativno predavanje u sali općine Ilidža o prevenciji bolesti i zdravog stila života.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.