Kako liječiti gljlvična oboljenja kože

Gljivice na stopalu
Gljivice na stopalu

Gljivična oboljenja kože

Gljivična oboljenja kože su vrlo čest problem, a najčešći oblici su atletsko stopalo i toplinski osipi. Zbog njihove velike zaraznosti, možete ih dobiti dolaskom u kontakt s kožom zaražene osobe ili u toplim i vlažnim prostorijama, kao što su garderobe i tuševi u teretanama.

Atletsko stopalo je oboljenje koje prepoznajemo po peckanju, znojenju nogu, svrbežu ili neugodnom mirisu nogu, što izaziva neugodu. Sa medicinske tačke gledišta, adetsko stopalo je infekcija kože uzrokovana mikroskopskim gljivicama. Najčešća je infekcija na koži stopala, između prstiju.

Toplinski osipi su, također, vrlo česti. Nažalost, svako ih može dobiti vrlo često, ali oni ne uzrokuju dugotrajne neugodnosti. Tu dosadnu bolest uzrokuju gljivice koje se nalaze na svačijoj koži. Toplinski osipi nas svrbe i često su neugodnog izgleda. Područja na kojima se osipi najčešće pojavljuju su ona gdje se koža trlja o kožu, tj. ispod pazuha, na unutrašnjoj strani koljena,u preponama i ispod grudi.

Ako dobijete gljivičnu infekciju kože, važno je što prije započeti s liječenjem. “Rojazol” kremom (ili Flucon tabletama), koju nanosite 2 ili 3 puta dnevno, možete učinkovito i sigurno liječiti gljivična oboljenja kože. “Rojazol” je već godinama zlatni standard u liječenju gljivičnih upala. Ovaj proizvod zadržao je izvorni aktivni sastojak mikonazol.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.