DNK analizom do savršene linije

DNK dijeta
DNK dijeta
DNK dijeta
DNK dijeta

Kako tvrde naučnici, uz personalizovanu Nordiska dijetu, poznatu još i kao DNK dijeta, mjesečno se gubi više od pet kilograma. Sve što je potrebno je genetski test i volja.

Trenutni svjetski hit kada su dijete u pitanju je Nordiska dijeta, koju još nazivaju i DNK dijeta zato što se na osnovu genetskih testova određuje vrsta hrane i režim vježbanja koji svakom pojedincu omogućavaju da na najbrži i najlakši način, bez “bumerang efekta” dođe do savršene linije.

Kako piše britanski “Daily Mail”, u studiji sprovedenoj u Danskoj na 7.700 ljudi uz DNK dijetu devet od deset ispitanika je smršalo, dok su neki izgubili i do 12 kilograma za četiri mjeseca.

Pregledamo osam varijanti sedam gena koji se odnose na to koliko brzo pojedinac prerađuje masnoće i ugljene hidrate, kakav mu je apetit i aktivnost mišića – kaže dr Kerolin Heroks iz kompanije “myGenomics” koja je i kreirala ovu dijetu.

Ovaj specifični DNK test određuje koja dijeta najbolje pristaje određenom pacijentu – bilo da je to dijeta s malo masti ili manje ugljenih hidrata, ili dijeta niskog glikemičkog indeksa ili prosto samo uravnotežena ishrana.

Takođe, nije svim pacijentima potreban isti način rekreacije, pa ovaj test upućuje i na to da li su za kvalitetno mršavljenje pojedincu potrebne vježbe izdržljivosti ili možda prije vježbe snage.

Naučnici koji podržavaju ovu dijetu savjetuju tri puna obroka i tri male užine sa ukupnim dnevni unosom od 1.300 do 1.800 kalorija. Ono što će posebno obradovati sve koji muče muku sa viškom kilograma jeste da nijedna namirnica nije zabranjena, već samo ograničena.

Genetski test se na Internetu prodaje za oko 120 eura, a u paketu od 215 eura uključeno je tromjesečno savjetovanje sa nutricionistima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.