Belcura sa mikročesticama srebra za najbolju hidrataciju kože

belcura sprej
belcura sprej

Belcura sadrži 0,2% MicroSilver čestice visoke čistoće koje smiruju iritiranu kožu i djeluju antibakterijski. Belcura sadrži kao aktivne sastojke i ceramide III koji jačaju lipidnu barijeru, dok glicerin i laktat hidratiziraju kožu.

Hidrofobni lipidi formiraju zaštitni sloj, dubinski njeguju kožu i omogućavaju joj da se brzo oporavi i obnovi svoju prirodnu barijeru, ne ostavljajući tragove.

Belcura je fina emulzija koja sadrži MicroSilver – mikročestice elementarnog srebra. Njeguje i hrani izrazito suhu i iritiranu kožu. Belcura je u obliku spreja koji se lako i brzo nanosi i omogućava dugotrajnu primjenu. Važno je naglasiti da MicroSilver ne prodire kroz kožu.

Zahvaljujući svojoj veličini, mikročestice elementarnog srebra djeluju isključivo na površini kože. Za razliku od nanomolekula koje su mnogo manje, MicroSilver molekule ne mogu prodrijeti ispod površine kože, tj. ne mogu dospjeti u ljudski organizam. Stoga je korištenje MicroSilvera potpuno sigurno, što je pokazano i u nekoliko kliničkih studija.

MicroSilver ima dvostruki efekat na iritiranu kožu. Zahvaljujući antiiritacijskom djelovanju smiruje kožu i daje joj svjež izgled, obnavljajući njenu strukturu. Pored toga, MicroSilver zahvaljujući svom antibakterijskom dejstvu djeluje na veliki broj mikroorganizama ne narušavajući prirodnu floru kože i na taj način smiruje iritaciju koju mikroorganizmi izazivaju na površini kože.

Belcura sadrži ceramid III i L(+)-mliječnu kiselinu koji jačaju stabilnost lipidne barijere, čime se podiže nivo vlažnosti kože i povećava njena opća elastičnost i otpornost. Ceramid III također pomaže prirodan rast ćelija kože, što doprinosi bržem oporavku strukture suhe kože. Izrazito snažne hidrofilne supstance poput laktata i glicerina apsorbuju molekule vode i daju koži prirodnu vlažnost, dok hidrofobni lipidi stvaraju zaštitni sloj na površini kože, čime se smanjuje gubitak vlažnosti kože. Na taj način se sprječava gubitak vode kroz epiderm i omogućava oporavak prirodne barijere kože. Belcura se izuzetno dobro podnosi i pri dugotrajnoj upotrebi.

Njena formula je pogodna za primjenu i kod djece starije od 6 mjeseci sa osjetljivom kožom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.