Injekcije vitamina C uništavaju rak

vitamin C
vitamin C

Američki naučnici tvrde: visoke doze vitamina C pomažu u borbi protiv raka. Da bi bio djelotvoran, vitamin C treba ubrizgati direktno u krv.Istraživanje provedeno na miševima pokazalo je da je takav postupak smanjio broj malignih stanica kod miševa na pola.

Vitamin C ubrizgan direktno u krv ima jako antikancerogeno djelovanje, jer stvara vodikov peroksid koji ubija tumorske stanice. Naučnici su se odlučili na ubrizgavanje vitamina C u krv jer su potrebne jako velike doze. S druge strane, ako se vitamin unosi hranom, tijelo regulira potrebnu količinu vitamina C, koja onda nije dovoljna za uništavanje stanica raka.

Naučnici su ubrizgavali po četiri grama vitamina C na svaki kilogram težine. Stanice raka kod miševa nakon toga smanjile su se i do 53 posto.

Iako su postignuti dobri rezultati, Centar za istraživanje raka upozorava da previsoke doze vitamina C mogu negativno djelovati na uobičajene metode liječenja raka.

Ovo je vrlo zanimljivo i važno otkriće, ali je još u početnoj fazi i moramo provesti još neke pokuse kako bismo potvrdili ova saznanja’, rekla je dr. Alison Ross iz istraživačkog tima.

Ne misle svi znanstvenici da je vitamin C dobar za organizam. Istraživanje sa Sveučilišta Južna Kalifornija iz 2000. godine prestravilo je ljude jer je upozorilo da jako velike doze vitamina C mogu uzrokovati začepljenje arterija u vratu, čak i moždani te srčani udar.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.