Otkriveni uzroci gubitka kose kod žena

Kosa
Kosa
Kosa
Kosa

Stres u kombinaciji sa pušenjem, alkoholom, pa čak i čestim posjetama solariju ili jačim izlaganjem suncu može biti poguban za kosu. Portal Hindustantimes piše da su dvije novije studije pokazale da kosa u žena slabi i lakše puca ako osoba prolazi stresno razdoblje. Jedna je studija pokazala da na primjer žene koje prolaze razvod ili su izgubile voljenu osobu zbog stresa gube kosu po sredini tjemena, prenosi Tportal. Kod muškaraca je obično ćelavost nasljedna, ali i kod njih na gubitak kose utiče neuredan način života i pojačano izlaganje suncu.

Rezultati istraživanja takođe pokazuju da se zdravijim načinom života kosa može oporaviti i opet narasti. Dermatologinja Doris Day za WebMD rekla je da će se kosa brže oporaviti ako uspijete odmah prekinuti sa lošim navikama.

Mnoge žene misle da mogu tretirati svoj gubitak kose na isti način kao i muskarci. No to nije točno. Da li znate da žene koje planiraju zanijeti, a koriste isti tretman protiv gubitka kose kao i muškarci mogu imati komplikacije sa razvojem fetusa? Druga istraživanja su pokazala da lijekovi protiv gubitka kose uopće nemaju učinka na ženama, dok su istovremeno učinkoviti na muškarcima. To su samo neki od razloga zašto žene ne mogu koristiti iste tretmane protiv gubitka kose kao muškarci. I žene bi trebale ozbiljno razmisliti o tretmanu protiv gubitka kose, prije nego se uopće odluče za njega. Vrlo je ozbiljno! Naravno sve se ovo odnosi na kemijske tretmane, koje u pravilu prate neželjene nuspojave. Mnogi slučajevi gubitka kose kod žena su rezultat velike količine stresa. Zbog toga žene gube mnogo više kose nego je to uobičajeno, pa bi tebale uzeti nešto slobodng vremena da se opuste i smanje stres, pa tako stave gubitak kose pod kontrolu.

Drugi razlozi

Pothranjenost je također jedan od razloga gubitka kose kod žena. Pomanjkanje nekih vitamina može biti uzrok ćelavosti. Ukoliko ste bili na nekoj većoj operaciji, možete imati problema sa gubitkom kose zbog stresa, tjeskobe i straha od operacije. Hormonalna neravnoteža je najčešći uzrok gubitka kose kod žena, ali bolje je da o tome porazgovarate sa doktorom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.