Vježbom do zdravog tijela

Vježbom do zdravog tijela
Vježbom do zdravog tijela
Vježbom do zdravog tijela
Vježbom do zdravog tijela

Tvorac formule “4-3-2-1”, fitnes i velnes stručnjak Sean Foy, ustanovio je vrlo jednostavan sistem za dugovječnost i vitalnost tijela. Poznati američki fitnes i velnes stručnjak Sean Foy naglašava da je za dug i zdrav život pored pravilne ishrane veoma važna i fizička aktivnost. On ističe da je neophodno da redovano vježbanje i rekreacija postanu u pravom smislu način života svakog od nas.

Sean Foy, koji je kao fitnes i velnes stručnjak na Institutu za zdravlje i nutricionizam u Americi, sproveo mnoga istraživanja, tvrdi da je došao do prave formule za savršeno zdravo tijelo i duh!

Ukratko nazvana P.L.A.Y, ova formula predstavlja kombinaciju stalne fizičke aktivnosti (bilo koje vrste, npr. kućni poslovi, rad u bašti…), vježbi za jačanja tijela i aerobnih vježbi koje sve zajedno čine da naše tijelo, um, duh i čitav organizam dugo ostanu mladi i vitalni.

Formula koju je razvio funkcioniše po sistemu koji je nazvao “4-3-2-1”.

“Da biste imali zdravo i fit tijelo, dovoljno je da mu se posvetite samo 10 minuta dnevno!”, tvrdi Sean Foy i objašnjava kako: ” Počnite tako što ćete 4 minuta u brzom ritmu raditi aerobne vježbe, nastavite da 3 minuta radite vježbe za jačanje tijela, zatim sa 2 minuta vježbi za istezanje mišića, i na kraju završite sa 1 minutom pokreta za opuštanje.”

Kao što vidite, vježbanje ukupno traje samo 10 minuta, a sami možete da odaberete modele vježbi iz ove 4 grupe koje vam najviše odgovaraju. Redovnim pridržavanjem ovog sistema, garantovano ćete se osjećati mnogo bolje, gipkije, pokretljivije, energičnije, vitalnije i zdravije.

Osim što je sistem vrlo jednostavan i ne izuskuje mnogo vremena ni napora, možda najbolje od svega je što vam za to nije potreban odlazak u teretanu ili fitnes centar, a time ni dodatni trošak.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.