Njemci sve češće boluju od raka

Njemci sve češće boluju od raka
Njemci sve češće boluju od raka
Njemci sve češće boluju od raka
Njemci sve češće boluju od raka

Njemci sve češće boluju od raka, a veći broj registrovanih je posljedica dužeg životnog vijeka i mamografija, kojom se u osnovi oktriva sve više slučajeva bolesti, pokazuju podaci referentnog Instituta Robert Koh (RKI), koji je, takođe, konstatovao da je zbog bolje terapije oboljelih manji broj slučajeva sa smrtnim ishodom.

Po procjenama RKI ove godine bi moglo da bude registrovano oko 490. 000 oboljelih pacijenata, u odnosu na 2008. godinu kada je bilo 470 000 novih slučajeva oboljelih od raka, što je opet, kako danas prenose mediji, oko 80 000 više slučajeva nego u proteklih deset godina.

Najčešći oblici raka kod žena su rak dojke, a kod muškaraca rak prostate, dok je najčešći uzrok smrti onkoloških pacijenata – kod muškaraca tumor pluća, a kod žena dojke.

U ovoj godini u Njemačkoj živi oko 1,4 miliona ljudi, kojima je u proteklih pet godina dijagnostifikovan tumor, a bolja terapija dovodi do toga da je broj smrtnih slučajeva smanjen – prije 1980. godine je dvije trećine pacijenata umiralo od raka, a danas manje od polovine, prenose mediji.

Izvor: Tanjug

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.