Ishranom do boljeg libida

Ishranom do boljeg libida
Ishranom do boljeg libida
Ishranom do boljeg libida
Ishranom do boljeg libida

Uz preopterećenost poslom ili depresiju zbog nezaposlenosti, razlozi za smanjeni libido mogu se pronaći i u prekomjernoj tjelesnoj težini, prekomjernom konzumiranju alkohola, kao i neadekvatnoj prehrani.

Na erektilnu disfunkciju pozitivno će utjecati smanjenje viška kilograma i unosa alkohola, tjelesna aktivnost, prestanak pušenja itd. Ipak, najsigurniji način da povećate spolnu želju i moć jeste vaše dobro psihičko zdravlje, stoga uključite kreativne načine opuštanja u svoj životni stil!

Prehrana treba biti cjelovita i uključivati adekvatan unos minerala cinka, selena, vitamina E, aminokiseline arginina te esencijalnih masnih kiselina zbog zdrave produkcije hormona.

Cink je neophodan za sintezu testosterona i povećava volumen ejakulata. Kamenice, jedan od najpoznatijih afrodizijaka na svijetu, obiluju upravo cinkom.

Arginin je odgovoran za širenje krvnih žila i postizanje erekcije, a pronaći ćete ga u tamnoj čokoladi, bademima, sjemenkama sezama i bundeve.

Redovnom konzumacijom biljnih ulja te orašastih plodova i sjemenki osigurat ćete organizmu potrebne koncentracije vitamina E, koji povećava prokrvljenost i seksualno uzbuđenje.

Osim spomenutih, namirnice s afrodizijačkim učinkom su šparoge, avokado, banane, jagode, češnjak, celer…. Poznat je od davnina afrodizijački učinak određenih biljaka (npr. američki ginseng, ginko) i začina (poput cimeta, anisa, đumbira, feferona).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.