Uticaj tjelovježbe na vaše zdravlje

Tjelovježba
Tjelovježba
Tjelovježba
Tjelovježba

Znamo koliko je tjelovježba korisna za naše zdravlje i naš izgled, osjećaj zadovoljstva i dobro raspoloženje.

Unatoč tome, ponekad se doslovce moramo prisiljavati na vježbanje.

Razlozi koji nam ubijaju volju za vježbanje najčešće su neodgodive obaveze, umor ili neka u tom trenutku zanimljivija aktivnost.

Ako imate problema s motivacijom, dodatna je snaga potrebna vašem tijelu, ali i vašoj volji. Samo je potrebno primijeniti neke korake.

Odredite cilj: Dobra je ideja prijaviti se za neku humanitarnu utrku.

Kad to učinite, postat ćete budući natjecatelj, a tada nećete tek tako odustajati od priprema i vježbanja.

Naravno, postavite sebi realan cilj, ne morate zacrtati pobjedu na maratonu.

U tačno vrijeme: Malo ko ima hrpu slobodnog vremena koju može koristiti po volji, pa tako i za tjelovježbu. Stoga, odredite termin za trening, jednako kao što dogovarate susret s prijateljicom, odlazak u kino, pregled kod ljekara.

Vježbajte u društvu: Dogovorite li se s prijateljicom za zajedničko vježbanje, nećete joj moći tek tako otkazati. A kad već dođete u dvoranu, što ćete drugo raditi nego vježbati. Ohrabrujte se međusobno, jer i prijateljici će ponekad zatrebati poticaj za dolazak na vježbanje. Naravno, obratite se savjesnoj prijateljici.

Zapisujte: Bilježite u poseban notes koje ste vježbe radili, koliko dugo, pod kojim opterećenjem, koliko puta itd. Zapišite i kako ste se osjećali, jeste li se uspuhali, jeste li osjetili bol, jeste li bili zadovoljni treningom i slično. Prema bilješkama kasnije ćete lako odrediti koje vam vježbe više odgovaraju te što djeluje na vašu motiviranost.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.