Skandal oko abortusa u Britaniji

Abortus
Abortus
Abortus
Abortus

Vjerodostojnost vijesti o tome da britanski ljekari nelegalno odobravaju abortuse motivisane polom djeteta, koja se pojavila u tamošnjoj štampi, biće ispitana, obećala je danas vlada Britanije.

U “Dejli telegrafu” se pojavila informacija da je upotrebom skrivene kamere utvrđeno kako ljekari u nekim britanskim klinikama pristaju da falsifikuju dokumenta, kako bi se trudnicama odobrio abortus za koji je očekivani spol djeteta jedini motiv, prenosi AFP.

Endru Lenzli britanski ministar zdravlja je tim povodom izjavio da je “selekcija spola djeteta nezakonita i moralno neprihvatljiva. Ministar Lenzli je svojim službenicima naložio da ovu stvar istraže po hitnom postupku.

U tri od devet klinika, u koje su skriveni reporteri pratili trudnice, ljekari su prema tvrdnjama “Dejli telegrafa” pristali “da srede” da se abortus obavi iako su te žene jasno rekle da žele da abortiraju samo zbog pola djeteta.

Abortus je u Britaniji dozvoljen u ograničenom broju slučajeva, između ostalog kad trudnoća predstavlja ozbiljan rizik za mentalno ili fizičko zdravlje trudnice ili ako postoji znatan rizik da će djete patiti od nekog težeg poremećaja.

Izvor: B92

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.