Pet stvari o celulitu

Celulit
Celulit

Žene dobijaju celulit jer imaju tanku kožu i specifične hormone. Celulit je potkožna naslaga masnog tkiva sa karakterističnim udubljenjima i čvorićima. Nastaje zbog nagomilavanja masnoća i toksina ispod kože, usljed čega dolazi do slabljenja vezivnog tkiva, koje povezuje kožu sa mišićima, pa se stvaraju karakteristični nabori gornjeg sloja kože.

Zašto ga muškarci nemaju?

Celulit
Celulit

Muškarci imaju mnogo deblju kožu koja bolje „drži“. Ženska koža je nježnija, pa po prirodi ima više masnog tkiva na guzi i bedrima. Takođe, celulit se povezuje sa ženskim polnim hormonom.

Voda stvarno pomaže

Ako pijete dvije litre vode dnevno, to vam stvarno može pomoći da izbacite višak toksina iz tijela i tako izravnjate kritična područja koja je napao celulit. Ipak, to ne znači da treba da se nalivate suludim količinama vode, jer to neće napraviti nikakvu razliku.

Pokušajte da nabacite mišiće, a ne da smršate

Naravno, ako imate previše kilograma, bilo bi dobro da ih skinete, ali ako ste već vitki, dodatno mršavljenje neće vam pomoći pri uklanjanju celulita. Bilo bi pametnije da se fokusirate na vježbanje i povećanje mišićne mase na guzi i bedrima kako biste dobili glatku, zdravu i zategnutu kožu.

Dobre kreme protiv celulita zaista pomažu

Mnogi imaju loše mišljenje o kremama protiv celulita i smatraju da su one samo reklamni trik koji izvlači novac iz naših novčanika. Ipak, to nije baš tačno. Kreme su uglavnom dospjele na zao glas zbog naših prevelikih očekivanja (koja doduše i potiči iz reklama). Naravno da celulit koji se sakuplja godinama ne može da nestane za dvije nedelje, ali naučno je dokazano da kreme sa pametno odabranim sastojcima, zaista daju rezultata. Samo oni nisu baš toliko brzi i obično im je potrebno malo podstreka i u vidu ishrane, vježbanja i masaže.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.