Ljekovitost kokosove vode

Kokos
Kokos

Kokosova voda je blagotvorni napitak koji stručnjaci preporučuju za poboljšanje općeg zdravstvenog stanja.

Što je kokosovog vodica?

Osvježavajuća je i slatkastog okusa. Sadrži prirodne ugljikohidrate koji se lako probavljaju. Nemojte kokosovu vodicu zamijeniti za kokosovo mlijeko ili ulje. Kokosova vodica je čista tekućina koja se dobiva iz svježih zelenih kokosa.

Nutritivne prednosti

Kokosova vodica sadrži malo ugljikohidrata i šećera. Sadrži uravnoteženu razinu soli, kalcija i magnezija, zbog čega je odlična za regulaciju razine elektrolita u tijelu.

Kokosova vodica je odličan izvor kalija, koji pomaže u regulaciji otkucaja srca. Kalij je važan za pravilno funkcioniranje mišića, živaca i bubrega. Oko 200 grama kokosove vodice sadrži 515 miligrama kalija, što je 22% više od banane srednje veličine.

Jača imunitet

Kokosova vodica sadrži Laurinska kiselinu koja ima antibakterijska, antivirusna i protugljivična svojstva, što pomaže imunološkom sustavu da se obrani od različitih vrsta infekcija.

Novorođenče laurinska kiselinu unosi putem majčinog mlijeka, što značajno jača njegov imunitet. Odrasle osobe laurinsku kiselinu često trebaju unositi putem suplemenata.

Hidratizira tijelo

Kokosova vodica ima odličnu moć uravnoteživanja razine vode u tijelu. Stoljećima se koristi kao lijek za dehidraciju. Zaboravite na sportska energetska pića jer su nutritivna svojstva kokosove vodice bolja i zdravija za vaš organizam.

Kokosova vodica sadrži onu količinu šećera koja je tijelu prihvatljiva i brzo ju apsorbira, jednako brzo kao i kalij i sol, koje gubimo znojenjem.

Sprečava urinarne infekcije

Kokosova vodica ima blago diuretsko djelovanje. Na taj način potiče rad bubrega i regulira protok urina. Potaknuti će čišćenje urinarnog trakta i na taj način smanjiti rizik od nastanka urinarnih infekcija.

Mjere opreza

Kokosova vodica se smatra potpuno sigurnom za trudnice, dojilje i djecu. Ako unosite puno kalija ili uzimate suplemente kalija, kokosovu vodicu konzumirajte oprezno.

Kada kupujete kokos, pobrinite se da ne bude stariji od 5 mjeseci jer neće biti dobrog okusa niti će imati sva nutritivna svojstva.

Nakon što otvorite kokos, vodicu popijte što prije jer će jako brzo izgubiti svoja nutritivna svojstva.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.