Bahceci BiH IVF Centar u subotu u Plavoj klinici u Tuzli pruža besplatne konsultacije

Bahceci BiH IVF Centar
Bahceci BiH IVF Centar

U sklopu projekta „Gdje život počinje“ medicinski tim Bahceci BiH IVF Centra će u subotu, 31.01.2015. u Plavoj klinici u Tuzli pružati besplatne konsultacije i preglede za sve parove koji se suočavaju s problemom bračne neplodnosti.

Problem bračne neplodnosti je sve učestaliji, a neplodnost kod muškarca i žene može biti uzrokovana velikim brojem faktora. Pored zdravstvenih preduslova i starosne dobi supružnika, od ostalih uzroka bračne neplodnosti treba spomenuti način življenja (pušenje, konzumiranje alkohola, neadekvatna ishrana) i stres. Na sreću, danas postoje brojne metode kojima se može ostvariti potomstvo, te je najvažnije prepoznati problem na vrijeme i potražiti savjet doktora.

Iz tog razloga stručni tim Bahceci centra za vantjelesnu oplodnju pokrenuo je projekat „Gdje život počinje“, kako bi parovima suočenim s problemom bračne neplodnosti omogućili besplatne preglede i konsultacije u većim regionalnim centrima u Bosni i Hercegovini. Iz klinike poručuju da je cilj projekta podići svijest javnosti o mogućnostima koje savremena medicina pruža u liječenju problema bračne neplodnosti.

Prva u nizu aktivnosti u sklopu projekta ‘Gdje život počinje’ održana je prije dva mjeseca u saradnji sa ljekarima iz Plave klinike u Tuzli. Već nakon prvog ciklusa pregleda pomogli smo dva para koji danas očekuju prinove, a što nam je bio ključni pokazatelj o potrebi i značaju društveno odgovornih projekata koje ćemo realizivati i u buduće u saradnji s našim partnerima u cijeloj državi. Činjenica da su termini gotovo uvijek popunjeni, govori o ozbiljnosti problema i potrebi za podizanjem svijesti javnosti o problemu neplodnosti, ali i mogućnostima koje nudi savremena medicina, kao i stručno osoblje i tehnologija koju naša klinika ima u Bosni i Hercegovini – kazao je Irfan Lazović, direktor Bahceci BiH IVF Centra, koji dodaje da je najvažnije istaći da njihovi pacijenti više ne moraju odlaziti u inostranstvo na preglede i tretmane.

U projektu sudjeluje nekoliko renomiranih zdravstvenih institucija u Bosni i Hercegovini i regionu, te stručnjaci iz oblasti ginekologije, akušerstva i neplodnosti iz Bahceci BiH IVF Centra. Besplatni pregledi i konsultacije do sada su realizovani u Bihaću, Tuzli i Zenici.

Svi zainteresovani za besplatne konsultacije i preglede u Plavoj klinici u Tuzli svoj termin mogu zakazati pozivom na brojeve telefona 033/420-194 i 062/051-312.

Izvor: Avaz

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.