Božićna humanitarna akcija darivanja krvi u Posušju

Darivanje krvi
Darivanje krvi

U posuškoj Astoriji održana je boćična humanitarna akcija darivanja krvi u organizaciji posuškoga Crvenog križa i u suradnji s Odjelom za transfuziologiju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Humanost na djelu

Kao i uvijek, Posušani su i ovoga puta pokazali da su humani, dobroga srca, pa se akciji odazvalo 48 i mladih i starijih Posušanki i Posušana.

Uoči akcije darivanja krvi održana je i sjednica Predsjedništva Crvenoga križa na kojoj je donesena odluka o dodjeli zahvalnice tajnici Crvenoga križa Anđelki Begić. Vrijedna bivša tajnica, sada u mirovini, radila je od 1992. godine i stalno bila u akcijama za dobro ljudi u nevoljama.

Predsjednik Predsjedništva Crvenoga križa Branko Leko, uz dodjelu priznanja, naglasio je kako je Anđelka iskazala odanost, veliku ljubav i predanost svome humanitarnom radu.

Zahvala je stigla i od načelnika posuške općine Branka Bage te brojnih volontera i davatelja krvi. Uz tu vrijednu humanitarnu akciju, posuški Crveni križ donio je odluku o donaciji 300 konvertibilnih maraka za zakladu “Fra Mladen Hrkać”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.