Akcija darivanja krvi u Širokom Brijegu - Zdravlje, medicina, lijecenje, zdravstveni portal
Akcija darivanja krvi u Širokom Brijegu

Akcija darivanja krvi u Širokom Brijegu

U četverosatnoj akciji dobrovolj­nog darivanja krvi, održanoj u Širokom Brijegu, prikupljeno je 106 doza drago­cjene tekućine. Riječ je o drugoj najuspješnijoj akciji u povijesti Širokog Brijega. Podsjećamo, 7. siječnja 2016. godine u rekor­dnoj akciji prikupljeno je čak 108 doza.

Akciji, koja je održana u re­storanu “Kod Colića”, odazva­lo se 113 Širokobriježanki i Širokobriježana te je svima osiguran bio besplatan ručak.

Akcija darivanja krvi

Akcija darivanja krvi je održana pod pokrovi­teljstvom Ureda gradonačelni­ka Širokog Brijega te u suradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu SKB Mostar, a orga­nizator je bio Crveni križ Široki Brijeg.

”Hvala od srca svima koji ste došli i našim volonterima koji su bili na raspolaganju tije­kom cijele akcije. Također, veli­ko hvala medijima na podršci”, navode iz Crvenog križa Široki Brijeg. Prema podacima koje je objavio Crveni križ Široki Bri­jeg, u 2016. godini ovo društvo broji 1.059 upisanih darovatelja krvi u Zavodu za transfuzijsku medicinu SKB Mostar od čega su prikupljene 854 doze drago­cjene tekućine.

U devet organiziranih akci­ja koje je Crveni križ Široki Bri­jeg proveo tijekom 2016. godine prijavljena su 692 darovatelja, a prikupljene su 564 doze krvi. Prema ovim podacima, svaki 27. stanovnik Širokog Brijega je dobrovoljni darovatelj krvi.

Sljedeća organizirana akci­ja održat će se u ožujku za uče­nike Gimnazije fra Dominika Mandića, dok će za građanstvo biti održana u travnju.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>