Za zapošljavanje mladih Ijekara 350.000 KM

zapošljavanje mladih Ijekara
zapošljavanje mladih Ijekara

Vlada Tuzlanskog kantona i Zavod zdravstvenog osiguranja TK-a u finansijskom planu za 2017. osigurali su 350.000 KM za Program zapošljavanja mladih doktora medicine, koji se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje, potvrdio je za Fenu ministar zdravstva tog kantona Bahrudin Hadžiefendić.

Taj program je nastavak projekta koji su Ministarstvo zdravstva i.ZZO realizbvali u prošloj godini, kada je 45 Ijekara dobilo prvi posao.

Podsjeća da je prošle godine od 80 nezaposlenih Ijekara u TK-u projektom federalne Vlade zaposleno 20, a od preostalih 60 projektom kantonalne Vlade uposleno je 45, tvrdeći da preostalih 15 nije zaposleno zbog opstrukcija pojedinih domova zdravlja.

ZZOTK-a će objaviti narednih dana javni poziv za zapošljavanje mladih Ijekara

ZZOTK-a će objaviti narednih dana javni poziv zdravstvenim ustanovama ovog kantona da apliciraju za program zapošljavanja za ovu godinu, navodi Hadžiefendić i poručuje da se nada da će ovaj put sve zdravstvene ustanove učestvovati u realizaciji tog važnog projekta.

Prioritet za zapošljavanje će imati ljekari koji nisu uspjeli prošle godine učestvovati u projektu, a nalazili su se na evidenciji Zavoda za zapošljavanje TK-a, te ljekari koji su u međuvremenu završili studij medicine, a još nisu uspjeli naći posao.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.