Pravi trenutak da postanete roditelji?

Pravi trenutak da postanete roditelji
Pravi trenutak da postanete roditelji
Pravi trenutak da postanete roditelji
Pravi trenutak da postanete roditelji

Razmišljate o roditeljstvu, ali niste sigurni da li je sada pravi trenutak? Nova studija kaže da su tridesete najbolje godine za početak roditeljske pustolovine.

Rezultati istraživanja pokazuju da su tridesete najbolje godine kada treba da postanete majka ili otac prvi put! U istraživanju su učestvovali oni koji su roditeljstvo iskusili u nešto kasnijoj životnoj dobi. Učesnici studije naveli su da roditeljstvo u 40-tim godinama ima više prednosti nego mana. Ali, kada bi opet birali, 80 posto žena i 70 posto muškaraca smatra da je najbolje vrijeme za prvo djete između 30. i 35. godine, piše Fox News.

Većina je dodala da su djete i željeli u tim godinama, ali su ih spriječile razne životne okolnosti. U studiji univerziteta Kalifornija učestvovalo je 107 ljudi koji su u braku i imaju primanja iznad prosječnih ili su samohrane majke koje su djete dobile vještačkom oplodnjom, prenosi Tportal.

Oko 72 odsto žena i 57 odsto muškaraca kao glavni razlog kasnijeg roditeljstva ističe veću emocionalnu spremnost. Tako je jedan otac opisao da je u četrdesetim godinama bio svjesniji sebe i okoline nego 20 godina ranije i da sada može imati kvalitetniji odnos i komunikaciju sa djetom.

Ostale prednosti kasnijeg roditeljstva koje navode učesnici studije su bolja karijera i finansijska sigurnost kao i veća povezanost sa partnerom i porodicom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.