Utjecaj smanjenja količine infuzija za vrijeme i nakon operacija trbušne aneurizme

UKC Tuzla
UKC Tuzla

Međunarodni tim istraživača koji je predvodio poznati tuzlanski kardiovaskularni hirurg Dragan Piljić ovih dana našao se u žiži interesiranja stručne javnosti.

Njihov rad o utjecaju smanjenja količine infuzija za vrijeme i nakon operacija trbušne aneurizme publiciran je u službenim glasilima Njemačkog društva torakalnih i kardiovaskularnih hirurga te u službenom glasilu Švicarskog društva za kardijalnu i torakovaskularnu hirurgiju.

Rad je rezultat četverogodišnjeg istraživanja na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla i Kliničkom centru Ljubljana.

Rezultat je to saradnje međunarodnog tima istraživača u kojem su, osim nas iz Tuzle, učestvovali poznati stručnjaci iz Hrvatske, Slovenije i Belgije. Posebnu zahvalnost dugujemo kolegama hirurzima i anesteziolozima Klinike za kardiovaskularne bolesti UKC Tuzla, kao i kolegama hirurzima i anesteziolozima Kliničkog odjela za kardiovaskularnu kirurgiju KC Ljubljana – kazao je dr. Dragan Piljić, koji je predvodio istraživanje.

Studija objavljena u svjetskim naučnim časopisima, koja nosi pečat tuzlanskih Ijekara, nova je potvrda ugleda Klinike za kardiovaskularne bolesti UKC-a.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.