Naučnici testiraju novo cjepivo protiv HIV virusa

Testiranje cjepiva
Testiranje cjepiva

Novo cjepivo protiv HIV virusa prošla je početna ispitivanja na 33 pacijenta, a sada će biti testirana na uzorku od 600 osoba koje nisu zaražene ovim virusom kako bi se pronašli načini za prevenciju, priopćeno je iz Sveučilišta u zapadnom Ontariju.

Rezultati studije

Rezultati prvog testiranja cjepiva koju su nazvali “SAV001” objavljeni su u magazinu “Retrovirology”. Ovo cjepivo sadrži virus, ali modificiran da bi bio bezopasan za ljudsko zdravlje i kako bi osoba koja dobije cjepivo razvila antitijela i obranila se od virusa.

Ostaje da utvrdimo da li imuna reakcija koju pokreće ovo cjepivo može spriječiti da se cijepljena osoba zarazi HIV virusom. Puni smo nade -izjavio je liječnik Čil-Yong Kang, voditelj projekta na Sveučilištu u zapadnom Ontariju.

Nova ispitivanja, zakazana za rujan naredne godine, kada će biti provedeno istraživanje na 600 dobrovoljaca iz cijele sjeverne Amerike koji nisu zaraženi HIV virusom. Ako se naredna ispitivanja pokažu kao uspješna, cjepivo će biti testirano na 6.000 dobrovoljaca diljem svijeta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.