Rješenje problema paraplegičara u HNK

Rješenje problema paraplegičara u HNK
Rješenje problema paraplegičara u HNK

Privremeno Upravno vijeće Zavoda zdravstvenog osiguranja Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) održalo je drugu redovnu sjednicu na kojoj je razmatrano osam tačaka dnevnog reda i usvojena Odluka o izmjeni Odluke o visini sudjelovanja Zavoda u troškovima nabave ortopedskih i drugih pomagala s Liste ortopedskih pomagala, saopćio je Zavod zdravstvenog osiguranja HNK.

Važnost odluke

Obrazlažući važnost i sadržaj Odluke o izmjeni Odluke o visini sudjelovanja Zavoda u troškovima nabave ortopedskih i drugih pomagala s Liste ortopedskih pomagala direktor Zavoda Rade Bošnjak, upoznao je članove Vijeća sa zaključkom sastanka održanog s predstavnicima paraplegičara HNK koji je vodio Zavod, a kojemu su, pored predstavnika Zavoda i navedene populacije osiguranika, prisustvovali i izaslanici Skupštine te ministar zdravstva, rada i socijalnog staranja i ministar za pitanja branitelja HNK.

“Riječ je o zahtjevu paraplegičara koji je ovom odlukom uveden u realizaciju. Paraplegičari našeg kantona mogu računati kako će ostvarenje njihovih prava, u skladu sa današnjom Odlukom i zaključku sa zajedničkog sastanka, ući u primjenu nakon usvajanja Rebalansa Finansijskog plana Zavoda za 2017. godinu, odnosno tokom mjeseca marta” kazao je direktor Bošnjak.

Nakon obrazloženja direktora Zavoda članovi Vijeća su podržali ove aktivnosti Zavoda i jednoglasno usvojili Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o visini sudjelovanja Zavoda u troškovima nabave ortopedskih i drugih pomagala koja se mogu propisivati u okviru obveznog zdravstvenog osiguranja.

Osim navedenog, na sjednici je usvojeno i :Izvod iz zapisnika s prethodne sjednice, Poslovnik o radu Upravnog vijeća, Pravilnik o naknadi za rad i naknadi materijalnih troškova predsjednika i članova Vijeća, Program rada Upravnog vijeća za 2017. godinu, Izvještaj o popisu za 2016. godinu, Završni računa Zavoda za 2016. godinu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.