KONGRES: „Dani dojenja“

Dani dojenja
Dani dojenja
Dani dojenja
Dani dojenja

Kongres „DANI DOJENJA“, sa međunarodnim učešćem, bit će održan 25. i 26. maja 2012. godine u hotelu Hollywood u sali u Sarajevu.

Press konferencija će biti održana neposredno pred početak kongresa od 09:00 časova u hotelu Holywood u Sali 4C.

Organizatori kongresa su Centar za majku i dijete „FENIX“ iz Sanskog Mosta, Cryo-Save vodeća evropska i svjetska banka matičnih ćelija, udruženja DjeCa i Udruženje za unapređenje dojenja, koje je član IBFAN-a, regionalne mreže za podršku dojenja za Evropu. Prijatelj projekta je UNICEF, a pokrovitelj Federalno ministarstvo zdravstva.

Zašto organizujemo kongres „DANI DOJENJA“?

Pravilna ishrana predstavlja uslov za normalan rast i razvoj djeteta, a prirodna ishrana majčinim mlijekom predstavlja optimalan način ishrane dojenčadi i male djece. Prednosti majčinog mlijeka su mnogobrojne, a dojenje je jedan od presudnih faktora za dobro zdravlje djeteta i majke.

Ovim kongresom želimo skrenuti pažnju kako javnosti, tako i zdravstvenih radnika i vladinog sektora na važnost dojenja i potpore porodici, te nastojati povezati i umrežiti aktere u BiH koji rade na zaštiti i unapređenju dojenja.

Osim renomiranih domaćih i stranih predavača, na Kongresu očekujemo preko 150 učesnika i učesnica iz svih dijelova BiH, prije svega ginekologa, pedijatara, te medicinskih sestara akušerskog, pedijatrijskog i općeg profila.

U ime Organizacionog odbora srdačno vas pozdravljamo i nadamo se Vašem dolasku.

Za dodatne informacije i potvrdu dolaska molimo Vas da nas kontaktirate 033 295 180, 061 178 533 ili na email [email protected]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.