Pet savjeta za dobar izgled

Pet savjeta za dobar izgled
Pet savjeta za dobar izgled
Pet savjeta za dobar izgled
Pet savjeta za dobar izgled

Došlo je ljeto i posljednji je trenutak za razmišljanje o oblikovanju forme. Međutim nekima je i od same pomisli na teretanu muka.

Zato treba postaviti realističnije ciljeve koje ćete lakše moći da ispunite. Ovih pet lakih fitnes savjeta vas neće pretvoriti u profesionalnog sportistu, ali će vam pomoći da oblikujete tijelo za plažu i što je najvažnije – bićete zdraviji i osjećaćete se bolje.

Šetajte svaki dan

Nije vam potrebno članstvo u teretani ili par tegova kako biste bili u formi. Samo izađite iz stana i prošetajte. Zna se da je šetanje jedna od najboljih i najzdravijih vježbi. Šetnja jača noge, poboljšava cirkulaciju, zdrava je za srce, smanjuje stres, sagorjeva kalorije i još mnogo toga.

Ako niste ljubitelj šetnji počnite polako. Šetajte petnaestak minuta svaki dan, za početak. Toliko sigurno možete da uradite za sebe.

Pijte vodu

Mnogi zaboravljaju da piju vodu i dane provode konzumirajući kafu i sokove. Međutim naše tijelo se sastoji od 80% vode, a nama je potrebno da živimo. Sokovi uništavaju zdravlje, povećavaju rizik od dijabetes i gojaznosti i uništavaju organe za varenje.

Šest do osam čaša vode dnevno će doprinijeti hidrataciji tijela, poboljšanje stanje kože i izbaciti toksine iz organizma.

Jabuka na dan

Jabuke su bogate antioksidantima koji štite tjelesne ćelije od ranog propadanja. Ova voćka takođe sadrži prirodne šećere koji su daleko zdraviji od običnog, a da ne spominjemo koliko se vitamina i minerala nalazi u njoj. Bilo da volite slatki ili kiselkast ukus, pronađite jabuku koja će odgovarati vašim potrebama.

Parkirajte se dalje od zgrade i koristite stepenice

Gdje kod da idete parkirate se malo dalje. Ako živite na spratu ili osoba koju posjećujete živi na spratu, ne ulazite u lift nego idite stepenicama. Svaki dodatni korak tokom dana je dobar za vaše zdravlje. Sem ukoliko ste onesposobljeni za kretanje, ne postoji razlog da ne koristite noge.

Umjereno konzumiranje alkohola

O svakom pivu, vinu ili koktelu koje unesete u organizam razmišljajte kao o čaši kalorija. Naravno, vino uz večeru je zdravo, ali nekoliko večernjih koktela usporava metabolizam, smanjuje funkciju mozga i goji vas.

Umjesto što razmišljate o još jednom piću, igrajte se sa djecom, nađite se sa prijateljima ili prošetajte.

Forma se ne postiže u kratkom intervalu. Fitnes je način života. Kada ste u formi, imate više snage, energije i vitalniji ste. Boljeg ste raspoloženja i pod manjim ste stresom. Ako želite da se krećete u pravom smjeru pratite naše savjete i bićete zdraviji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.