Jedite manje hljeba!

Kruh
Kruh

Bilo da je riječ o sendvičima, pecivima ili kruhu kojeg jedete uz obrok, sve je više dokaza koliko je ova namirnica zapravo štetna.

Skoro da nema nutrijenata

Za razliku od drugih namirnica, kruh, naročito bijeli, nema skoro uopće nutrijenata. Ne sadrži vlakna jer se u njemu ne nalaze cijele sjemenke, a sve kalorije dolaze iz jednostavnih ugljikohidrata koje tijelo pretvara u mast. Ako želite zdravi kruh tražite onaj s cijelim sjemenkama i od kvalitetnog brašna, nikako bijelog.

Sadrži previše soli

Većina vrsta kruha, pogotovo onih koju kupujete u velikim pordavnicama, rafinirane su i sadrže velike količine soli. Takve povećane količine soli loše su za cijeli organizam, a naročito doprinose povećanom krvnom tlaku.

Kruh goji

Ako jedete mnogo kruha, zbog silne količine jednostavnih ugljikohidrata, soli, rafiniranih šećera i konzervansa, kilogrami će se početi gomilati sami od sebe. Umjerenost je jako bitna kod kruha, najbolje je potpuno ga izbjegavati ili birati samo kvalitetni kruh.

Nije dobar obrok

Kako kruhu nedostaje nutrijenata, uz sve silne kalorije koje donosi sa sobom neće vas uopće zasititi, što znači da ćete uz njega morati jesti još nešto. Zašto ga onda uopće jesti?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.