13 Comments

 1. Imam 16 godina,i nisam nikako imala odnos :)) .. I bila sam bolesna,problema sa jajnicima i bijelim pranjem .. Naravno,podjestila sam ginekologa,i propisao mi je inekcije i antibiotike i bijelo pranje je nestalo.Međutim,posle toga,bijelo pranje se opet pojavilo ..Pa me sada zanima,da li imam razzloga za brigu ili ?? .. Hvala,unaprijed :))

 2. Bijelo pranje obično nije ništa zabrinjavajuće, ali u svakom slučaju ga treba riješiti. Imamo više oblika bijelog pranja pa tako i veše oblika liječenja.
  U svakom slučaju treba ponovo posjetiti ginekologa i napraviti bris vaginalnog sekreta kako bi se utvrdio uzročnik.
  Najčešći uzročnici su:
  Candida albicans: Liječi se vaginaletama kanestena ili nistatina
  Trichomonas vaginalis: Liječi se jednodnevnom dozom metronidazola (3 tablete ujutro i dvije uveče od 400 mg) i deset dana primjena vaginaleta. Obavezno se liječe oba/”svi” partnera i u tom periodu nema spolnih odnosa.

  Nešto više o vrstama vaginalnog sekreta možete pogledati na: Stepen Čistoće Vaginalnog Sekreta

  Lijep pozdrav

 3. Imam 23 godine i već tri godine sam seksualno aktivna. Imala sam samo jednog partnera i još uvijek sam samo s njim. Već nekoliko mjeseci imam neku izraslinu na ulazu u vaginu, sa lijeve strane ( slično masnom tkivu ). Bezbolna je, ali takođe imam povremeno problema sa upalama i manjim bolovima u donjem dijelu stomaka. Odnos ponekad zna biti i pomalo bolan. Nisam jos nikada radila Papa test. Da li imam razlog za zabrinutost ili mogu još neko vrijeme sačekati do ozbiljnijih pretraga pošto sam sada u situaciji da nemogu otići na papa test ili nesto slicno. Hvala

 4. Poštovana,
  Jedini način da se dođe do prave dijagnoze je ginekološki pregled.
  Ovako napamet dijagnostički može biti:
  Bartholinitis acuta
  Herpes
  HPV

  Napomena!!!
  Niti jedna dijagnoza ne može biti potvrđena bez ginekološkog pregleda. Ovako je sve samo nagađanje.

  Lijep pozdrav

 5. molim vas ako mi mozete odgovoriti na pitanje…? imam kcer od 3 i pol godine ,dolje joj je jako ceveno ne da mi da joj diram prilikom kupanja,sad joj se pojavio sluzavi sivkasto zuti iscjedak??? u pedijatrice sam isla dok je jos bilo bet iscjetka,prepisala joj je ninstantin kremu ali joj nije puno pomogla.. sto mi je raditi??

 6. Poštovana,
  najvjerovatnije se radi o vulvovaginitisu pa Vam predlažem da posjetite ginekologa i uradite vaginalni bris nakon čega će ljekar odrediti terapiju.

  Lijep pozdrav

 7. Imam 17 godina i ne znam zbog cega imam bijelo pranje,to je kao kad imam minstruaciju,ide mi svaki dan kakod a se toga rijesim

 8. Imam 16 godina i imam tako zvano povremeno bijelo pranje sta je to jeli to neka posledica necega ,a mesttruacija mi je redovna. Ima li to nekog razloga za brigu.Unapred Hvala .

 9. Imam 25 godina,vec tri godine idem kod ginekologa u vezi bijelog pranaj.stalno izlazi iz mene,jako je neugodnog mirisa i stvarno mi treba pomoc.radila sa papa test i sve je ok..potrosila sam para i para za vaginalete, al ne pomazuzato bi vas zamolila za neki savjet.

  Unaprijed hvala
  LP

 10. Papa test nema veze sa bijelim pranjem. Potrebno je uraditi vaginalni bris i odredit stepen čistoće. Preporučujemo da uzmete Sezol tbl i to 4 tbl odjednom. Pa nakon 7 dana ponovo 4 tbl odjednom i Vaš problem bi trebao biti riješen.

 11. e ovako ginekolog mi je na ultrazvucnom pregledu rekao da imam cistu da desnom jajniku,od tada pijem cajeve konstantno,ali zadnjih par dana nisam pila i pojavilo mi se umjesto bijelog pranja ‘braon pranje’ kao pocetak menstruacije ali bilo je bas malo i to je to. da li je to opasno? da li je cista uzrok? mozete li mi reci sta da pijem,sta da radim… 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.