Conjunctivitis serosa

Conjunctivitis serosa
Conjunctivitis serosa
Conjunctivitis serosa
Conjunctivitis serosa

Uzročnik je virus. Konjunktiva je lako edematozna, difuzno zamućena sa vodenastom sekrecijom. Veliki broj različitih vrsta virusa može biti odgovoran za infekciju. Simptomi virusnog konjuktivitisa očituju se vodenastim iscjetkom iz oka, a infekcija je često povezana sa simptomima prehlade, kao što je iscjedak iz nosa.
Često su otečeni očni kapci, a pojavljuje se i fotofobija, tj. osjetljivost oka na svjetlost. Virusni konjuktivitis ne zahtjeva antibiotsko liječenje kapima, već obično prolazi sam od sebe za 7-10 dana. Ovaj oblik konjuktivitisa je visoko zarazan stoga treba voditi brigu o mogućnostima prijenosa zaraze s jedne osobe na drugu. Liječenje se sastoji u ispiranju konjunktive blagim sredstvima koja ne draže, zatim u lokalnoj primjeni antibiotika i hemoterapeutika.

1 Comment

  1. Viral conjunctivitis is often associated with an infection of the upper respiratory tract, a common cold, and/or a sore throat. Its symptoms include excessive watering and itching. The infection usually begins with one eye, but may spread easily to the other.”**”

    Over and out http://homelifestyledigest.com/index.php

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.