Prirodno Jačanje Imuniteta

Imunitet
Imunitet
Imunitet
Imunitet

Nasrtajima bakterija i virusa možemo se oduprijeti i bez pomoći cjepiva. Ojačajte imunitet na prirodan način i izbjegnite neugodu koju donose prehlada i gripa, te terapije antibioticima.

Sunce i vitamin D

Određene razine vitamina D nužne su za imunološki sistem kako bi mogao normalno funkcionirati. Kako doći do vitamina D? Izlaganje tijela suncu najjednostavniji je i najvažniji način. Izlažući se sunčevim zrakama, naše tijelo samo proizvodi vitamin D. Dio unosimo i hranom, ili ga možemo unijeti i putem suplemenata.

Probiotici

Imate zdrav želudac i zdravu crijevnu floru? Snažan imunitet oslanja se i na rad crijeva, a probiotici pomažu da sve funkcionira u najboljem redu. Neke studije su pokazale da probiotici mogu pomoći u suzbijanju prehlade. Jedite stoga svakodnevno proizvode koji sadrže probiotike.

Ljekovito bilje

Ekstrakt sjemenki grejpa, grejp, čaj od maslinovog lišća, ehinaceja ili neke druge biljke koje jačaju imunitet odlična su pomoć.

Ne jedite “lošu hranu”

Drugim riječima, izbjegavajte šećer i bijelo brašno. Šećer djeluje poput otrova, koji, između ostalog, i dramatično smanjuje učinkovitost imunološkog sistema – zato lakše malo sa slatkišima. Prerađena hrana, kao što je bijelo brašno i proizvodi od njega, ne sadrži mnoge hranjive tvari koje jačaju imunitet. Zašto biste jeli prazne kalorije?

Jedite povrće

Posebno zelenu salatu. Tamnozeleno povrće puno je fitonutrijenata koji se bore protiv gripe. Jedite ga često.

Češnjak

Češnjak ima dokazane antivirusne sastojke i jača imunitet.

Dovoljno spavajte

San je ključ bez kojeg nema snažnog imuniteta. Spavajte najmanje sedam sati noću bez prekida. A po danu pokušajte odspavati 20 minuta. Ako nikako drugačije, barem preko vikenda odspavajte popodne.

Fizička aktivnost

Adekvatna tjelovježba – ona od koje srce počne ubrzano lupati, od koje gubite dah i znojite se – održava zdravlje i snagu našeg organizma. Nastavite vježbati i tijekom zime.

Opustite se

Stres je oko nas i teško mu je umaći. No, u život možete unijeti više aktivnosti koje donose radost, opuštanje i razonodu. Idite na masažu, neka vam frizerka sredi kosu, odvojite barem 30 minuta za čitanje vama zanimljivog štiva, uključite se na neku slobodnu aktivnost koja vas opušta… Ojačat ćete imunitet.

Ne koristite antibakterijski sapun

Ruke perite redovito toplom vodom i klasičnim sapunom. Ne koristite antibakterijske sapune jer povećavaju rizik od stvaranja otpornih bakterija. Osim toga, previše isušuju kožu, te je ona sklona pucanju, a time je olakšan ulazak virusa u tijelo.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.