08.12. Humanitarni party

Sanja
Sanja
Sanja
Sanja

Sve opširnije  informacije možete dobiti na sljedećem linku: Sanja Latić-Ramić

08.12. u REINA klubu održat će se HUMANITARNI PARTY za SANJU LATIĆ-RAMIĆ.

Sanja Latić-Ramić je studentica 6. godine Medicinskog fakulteta Univerziteta Sarajevo. Rođena je 1977. godine u Sarajevu. Privodeći uspiješno kraju koračanje jednim dijelom staze života, zvanim fakultet, Sanja je zaustavljena.

Na Kliniku za hematologiju KCUS, primljena je 9.11.2011.godine, sa patohistološkom dijagnozom mijeloidnog sarkoma, postavljenom nakon biopsije tumorske tvorbe u području desnog etmoidalnog sinusa.

Bolest je počela u augustu 2001.godine kao nespecifična klinička slika zubobolje, praćene glavoboljom, da bi se stanje pogoršavalo i uz primijenjivanu analgetsku terapiju. Dalji tok je išao u prilog hronične upale sinusa, kako je Sanja dalje i tretirana, no poboljšanja nije bilo. Detaljnije pretrage koje su obavljene, indicirale su i operativni tretman, koji je i obavljen na Maksilofacijalnoj hirurgiji KCUS. Nakon operativnog zahvata, Sanji i njenoj porodici preostaje samo da čeka rezultate patohistološkog nalaza, i nada se najboljem, no i ovaj put Sanji sreća nije naklonjena.

Nakon učinjenih relevantnih dijagnostičkih procedura, Sanji je postavljena dijagnoza Akutne mijeloične leukemije, koja klinički i citogenetski spada u prognostički lošiju grupu. Od strane nadležog ljekara, predlaže se alogenička transplantacija matičnih stanica, koja bi se trebala izvršiti u inostranstvu.

Otežavajuća okolnost je, da je nakon učinjene procedure HLA-tipizacije, ustanovljeno da kod Sanjinog brata, kao potencijalnog srodnog donora, nije nađena podudarnost.

Sanja je već 11.11.2011. počela sa prvim ciklusom hemoterapije, koji je završen, a njena ordinirajuća doktorica pravi plan za daljnji nastavak liječenja. Optimalno rješenje je navedena transplantacija, za koju je potreban novac, koji Sanja i njena porodica ne mogu prikupiti bez pomoći nas koji je poznajemo i volimo, a i Vas, u čiju humanost vjerujemo.

Mi, kao Sanjine kolege, ali i mnogi ljudi dobre volje, od momenta saznanja smo angažirani u prikupljanju novca. Organizujemo humanitarne party-e, prikupljamo novac, organizovat ćemo i prikupljanje novca izlaskom na gradske ulice, pokušat ćemo i sa prodajom markica, kontaktirati što veći broj televizijskih kuća te novinskih redakcija, u planu je i humanitarni broj kojim bi se donirao novac. Društvene mreže, postere i letke koristimo kao način oglašavanja.

Vjerujemo u humanost, vjerujemo u to da smo mi, Bosanci i Hercegovci narod koji ima dušu, i zato vjerujemo u pobjedu, VJERUJEMO U NAŠU SANJU!

Apelujemo za pomoć svim ljudima dobre volje koji su u mogućnosti da pomognu da se spasi jedan mlad život.

Uplata novca koji je neophodan za sprovođenje liječenja možete izvršiti na slijedeći način:

UNICREDIT -BANKA
ZA SANJU LATIĆ RAMIĆ
BROJ RAČUNA:40415635000
TRANSAKCIJSKI RAČUN:3386902535256911
ZA TRASPLANTACIJU KOŠTANE SRŽI!!!!
HVALA!!

Instrukcije za priliv novca iz inostranstva

Unicredit Bank D.D.
Kardinala Stepinca BB
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina

Latic-Ramic Sanja
Edhema Eke Dzubura 24.
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

BR.RN.: 40415635101
IBAN: BA39 3386 9028 3525 7250
SWIFT: UNCRBA 22

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.