Vantjelesna oplodnja

Vantjelesna oplodnja
Vantjelesna oplodnja
Vantjelesna oplodnja
Vantjelesna oplodnja

Vantjelesna oplodnja podrazumjeva stimulaciju jajnika da proizvede više jajnih ćelija koje se u određenom danu ciklusa, pod kontrolom ultrazvuka izvade zajedno sa folikularnom tečnosti i oplode u spoljnim uslovima (odakle i naziv «in vitro fertilizacija»), te potom u obliku oplođene jajne ćelije ili embriona vraćaju u matericu.

Za ovaj proces je potrebno imati zdravu matericu normalnog izgleda, kao i normalne jajnike koji će reagovati na datu stimulaciju. Jajovodi nisu potrebni u ovom procesu, što je vrlo važno kod pacijentkinja koje ih nemaju zbog prethodnih operacija.

Godine starosti imaju velikog uticaja na uspjeh vantelesne oplodnje! Stopa trudnoća kod žena mlađih od 30 godina je 30% i više, a kod žena starijih od 40 godina je manja od 5%!!!

Tim za vantjelesnu oplodnju čine ginekolozi, biolog, psiholog, urolog, internista, anesteziolog i medicinske sestre!  Tako da ukoliko je Vaš izbor vantjelesna oplodnja u sigurnim ste rukama. Veoma je važno naglasiti da program nije naporan za ženu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.