Dr. Mirela Mešić “heroj u bijelom”

Dr. Mirela Mešić
Dr. Mirela Mešić
Dr. Mirela Mešić
Dr. Mirela Mešić

Uposlenicu mostarske Hitne pomoći na Carini, dr.Mirelu Mešić ni policija u Jablanici gdje živi nije uspjela spriječiti u nakani da se probije do grada na Neretvi kako bi zamijenila kolegu, dr. Jonuza Ajdinovića, koji je skoro neprekidno radio 72 sata!

Nakon što su joj policajci kazali da je putna komunikacija između Jablanice i Mostara zbog ogromnih snježnih nanosa u mjestima Salakovac, Drežnica i Grabovica blokirana, Mešić se obratila uposlenicima preduzeća „Putevi“ Mostar čiji je dio mehanizacije bio u njenom gradu.

Objasnila sam im kakva je situacija i zamolila ih da učine sve kako bih mogla doći do svog radnog mjesta i, zapravo, pomogla kolegama u ovoj, zasigurno, vanrednoj situaciji. Kada su mi kazali da će ispred mog auta ići dvije mašine, “bager“ i „grejder“ kako bi raščistili sniježne nanose, mojoj sreći nije bilo kraja, kaže nam doktorica.

Vožnja, koja je do Mostara trajala skoro šest sati bila je stravična, jer na momente se uopće nije uočavao put. Iako je kolegama javila da stiže, niko joj, kako kaže, nije vjerovao da dolazi, posbeno nakon drame sa putnicima u Salakovcu i Drežnici. No, kada je stigla na Carinu, svi su bili u šoku, ne vjerujući da je doputovala.

Izvor: dnevniavaz

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.