KCUS-u isporučeni citostatici

KCUS
KCUS

Klinickom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) isporucena je znacajna kolicina citostatika, a u narednih nekoliko dana ocekuje se ostatak, što je rezultat saradnje i dogovora Klinickog centra sa Zavodom za zdravstveno osiguranje i reosiguranje Federacije BiH.

Direktorica Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH Novka Agic kazala je da je jedan dio citostatika nabavljen, te dodala da neki distributeri nisu ispunili svoja obecanja da ce dostaviti citostatike u ponedjeljak KCUS-u, zbog cega ce Zavod poduzeti maksimalne mjere da se ovaj problem riješi.

Raskinuli smo ugovore za dva lijeka u cetiri oblika, a jednog lijeka uopce nema, odnosno niko nece da se prijavi da ga obezbjedi. Jednom broju dobavljaca smo do narednog ponedjeljka ostavili rok, te ako ne ispune ono što su obecali raskinucemo ugovor sa njima.

Dodala je da je Zavod imao pismena obavješetnja od dobavljaca da ce isporuciti citostatike, te da su narudžbenice poslali  5. januara.

Strucni savjetnik za odnose s javnošcu Ministarstva zdravstva FBiH Zlatan Peršic kazao je da je Zavod zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH jedina nadležna institucija za nabavku i distribuciju citostatika.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.