Obilježavanje Dana borbe protiv melanoma - Zdravlje, medicina, lijecenje, zdravstveni portal
Melanom

Obilježavanje Dana borbe protiv melanoma

Klinika za dermatovenerologiju u saradnji sa Klinikom za plasticnu i rekonstruktivnu hirurgiju Klinickog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) organizovla je na Vilsonovom šetalištu u 10.30 sati program povodom obilježavanja DANA BORBE PROTIV MELANOMA, te negativnog uticaja UV zracenja, u okviru kampanje protiv raka kože EUROMELANOMA 2015, saopcio je KCUS.

U okviru kampanje, u periodu od 11. do 15. maja bice organizovani besplatni pregledi dermatoskopom mladeža i drugih sumnjivih lezija na karcinom kože.

Pregledi ce se vršiti na Klinici za dermatovenerologiju KCUS, a sve sumnjive promjene ce biti besplatno odstranjenje na Klinici za plasticnu i rekonstruktivnu hirurgiju KCUS.

Besplatni pregledi bice organizirani i u zdravstvenim ustanovima i klinickim centrima u cijeloj BiH.

Organizatori su priredili i druženje sa glumcem Mirvadom Kuricem, poznatim sportistima Mehmedom Baždarevicem, Nenadom Markovicem, Emirom Halimicem te fudbalerima F.K. Sarajevo i F.K. Željeznicar, druženje sa Lilom – Liloland, takmicarski program “Pjevajte karaoke i osvojite nagrade”, zabavni program “Plešite sa Plesnim klubom Aster, te osvojite poklon bon”, druženje sa maskotom Lino uz degustaciju Lino proizvoda, podjela pica “Sensation” u organizaciji Sarajevskog Kiseljaka, a najmladim posjetiocima je podijeljeno 150 paketica, te majice, kacketi i baloni.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>