Obilježavanje Dana borbe protiv melanoma

Melanom
Melanom

Klinika za dermatovenerologiju u saradnji sa Klinikom za plasticnu i rekonstruktivnu hirurgiju Klinickog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) organizovla je na Vilsonovom šetalištu u 10.30 sati program povodom obilježavanja DANA BORBE PROTIV MELANOMA, te negativnog uticaja UV zracenja, u okviru kampanje protiv raka kože EUROMELANOMA 2015, saopcio je KCUS.

U okviru kampanje, u periodu od 11. do 15. maja bice organizovani besplatni pregledi dermatoskopom mladeža i drugih sumnjivih lezija na karcinom kože.

Pregledi ce se vršiti na Klinici za dermatovenerologiju KCUS, a sve sumnjive promjene ce biti besplatno odstranjenje na Klinici za plasticnu i rekonstruktivnu hirurgiju KCUS.

Besplatni pregledi bice organizirani i u zdravstvenim ustanovima i klinickim centrima u cijeloj BiH.

Organizatori su priredili i druženje sa glumcem Mirvadom Kuricem, poznatim sportistima Mehmedom Baždarevicem, Nenadom Markovicem, Emirom Halimicem te fudbalerima F.K. Sarajevo i F.K. Željeznicar, druženje sa Lilom – Liloland, takmicarski program “Pjevajte karaoke i osvojite nagrade”, zabavni program “Plešite sa Plesnim klubom Aster, te osvojite poklon bon”, druženje sa maskotom Lino uz degustaciju Lino proizvoda, podjela pica “Sensation” u organizaciji Sarajevskog Kiseljaka, a najmladim posjetiocima je podijeljeno 150 paketica, te majice, kacketi i baloni.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.