Donirajmo 3 KM i pomozimo obnovu Klinike za dječije bolesti UKC-a Tuzla

Za ljepši osmijeh dječiji

U cilju prikupljanja novčanih sredstava za adaptaciju Klinike za dječije bolesti koja djeluje pri Univerzitetsko-kliničkom centru u Tuzli Fondacija Junuzović i Radio Kameleon pokrenuli su humanitarnu akciju pod nazivom “Za ljepši osmijeh dječiji”.

Aktivan humanitarni broj

Tokom marta mjeseca aktivan je humanitani broj 090 292 046 na koji svi koji pozovu doniraju 3 KM.

Također, u sklopu humanitarne akcije  4. marta 2018. godine u Kristalnoj dvorani Hotela Tuzla bit će upriličena donatorska večera.

Cijena ulaznice iznosi 100 KM, a novac koji bude prikupljen od ulaznica usmjerit će se za već sponenuti projekt. “U okviru donatorske večeri nudimo platinaste, zlatne i srebrne pakete. Platinasti donatori uplaćuju 5.000 KM, zlatni 3.000 KM, a srebreni 1.500 KM. Dosad nam se odazvalo mnogo donatora, a mi se nadamo da će ih biti mnogo više.

Ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje kako bi nam se pridružili. Mi također imamo i prodaju ulaznica od 100 KM, te humanitarni broj koji je već najavljen”, istakla je Dinka Junuzović, direktorica Fondcije Junuzović.

Klinika za dječije bolesti u Tuzli nalazi se u kompleksu tuzlanskog UKC-a i djeluje već skoro 40 godina. Pomoćnica direktora UKC-a u Tuzli Fahrija Skokić kaže da je proteklih godina došlo do promjene načina liječenja i boravka djece u hospitalnim prostorijama.

“Zgrada trenutno ne zadovoljava potrebe djece. Mi smo već 15 godina poznati po tome da u našoj klinici borave djeca skupa sa svojim majkama. Svaka majka koju primimo treba da ima krevet, mokri čvor i prostor gdje će da jede. Dosad smo to na neki način improvizovali, a imali smo situacija da su u jednom krevetu ležale i po dvije majke”, navela je Skokić.

Ona je navela da će menadžment UKC-a skupa sa svim dobrim ljudima biti istrajan u nakani da se trenutna zgrada ove klinike prilagodi uslovima koje nameće savremena pedijatrija, načinu liječenja i boravka djece u ovim prostorima.

“Ja apelujem na sve ljude dobre volje da daju onoliko koliko mogu za djecu.

Mi smo uložili puno u edukaciju i opremu, a ovo nam je sljedeća stavka za koju djeca i mi zaslužujemo vašu pomoć. Sigurna sam da ima ljudi dobre volje i da ćemo uspjeti prikupiti novčana sredstva za adaptaciju Klinike za dječije bolesti”, rekla je Fahrija Skokić. Humanitarna akcija traje do 14. aprila ove godine.

2 Comments

  1. E iz tog fakulteta izlaze studenti koji nemaju pojma o zivotu. Pune im glave kojekakvim zastarelim stvarima koje im u zivotu nece trebati, a ono sto im stvarno treba jedva ih uce. Znaci trecina gradiva je totalno nepotrebno, trecinu bi trebalo updatovati da budu u skladu sa 21. vekom i jedna trecina je zapravo i korisna. I iz godine u godinu ima sve manje i manje brucosa. Profesorima tamo studenti sluze kao neki ukras, cisto da imaju titulu profesora na fakultetu”. Jako malo profesora i asistenata koje se istinski trude da studente nesto nauce, svima je najvazniji samo biznis. Izuzev Lajosa. Lajos je cool.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.